|
Bolognai spagetti |
Hozzávalók (6-7 adag):
- 1 kg pulykamell
- 4 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 paradicsom konzerv (egész paradicsomokkal)
- 250 g sűrített paradicsom
- 6 babérlevél
- 1 szár angolzeller
- 4-5 szál friss oregánó
- 6-7 szál friss bazsalikom
- só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- bors
- száraz vörösbor (a megfelelő állag eléréséhez)
- fűszersó
- 1 csokor petrezselyem
- gluténmentes spagetti (Szafi Free gluténmentes tészták ITT!) (Szafi Reform gluténmentes tészták ITT!)
Elkészítés:
A pulykamellet kevés kókuszolajon (ha magától nem enged zsírt) az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, fűszerekkel pároljuk meg, majd adjuk hozzá a paradicsom konzerveket. A megfelelő állag eléréséhez használjunk száraz vörösbort. A zöld fűszereket is ekkor adjuk hozzá, hogy ne veszítsenek aromájukból. A bio gluténmentes spagettit enyhén sós vízben főzzük meg, majd az elkészült bolognai szósszal és (laktózmentes) sajttal tálaljuk.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!