|
Hozzávalók:
• kb. 20 dkg zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
• kb. 15 dkg zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
• fél csomag sütőpor (ezt használtam)
• csipet só (ezt használtam)
• Szafi Reform 1:4 cukor (Szafi Reform 1:4 édesítő ITT!)
• 2 teáskanál őrölt fahéj (ezt használtam)
• 2 tojás
• kb. ½ kocka teavaj
• 2 tk. vaníliaaroma
• 2 sárgarépa (reszelve)
• 3 alma kis kockára vágva
• annyi 100% almalé, hogy jó legyen az állaga (kb. 1-2 dl)
Elkészítés:
• A répát és az almát meghámozzuk és lereszeljük.
• A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a „cukorral” és vajjal habosra keverjük. Ebbe tesszük a reszelt répát, aprított almát, vanília aromát, fahéjat.
• A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan, hogy össze ne törjön, a masszához keverjük.
• Ezután (szintén óvatosan) belekeverjük a sütőporos liszt keveréket + 1 csipet sót.
• A megfelelő állag (lágy tészta) eléréséhez használjunk 100%-os almalevet.
• A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. A legalsó rácsra helyezzük, és előmelegített sütőben 55 percig 200 fokon sütjük.
• Ha megsült, kivesszük a tortaformából, és hagyjuk kihűlni.
• Amikor kihűlt hozzáadott cukormentes áfonya lekvárral megkenjük a tetejét.
Remek választás akár reggelire, akár tízóraira, de ebéd utánra vagy uzsira is.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Drága Szafi! Elkészítettem már ezt a sütit szuper finom volt! Azonban az jutott eszembe, hogy az almalevet lehet-e tejjel vagy valami mással helyettesíteni?? Köszönöm előre is a válaszod! B
Más gyümilével esetleg? 🙂