Csirke húslevest bizonyára már mindenki készített.
Íme egy nagyon egyszerű verzió értékekkel együtt:
Finom, laktató, tele vitaminnal, 1 adagban csupán 6,7 g szénhidrát, 3,7 g zsír és 194 kalória van. A fehérje értéke viszont 33,1 g
Csirke húsleves |
Hozzávalók 1 főre:
- 10 g csirkeaprólék
- 50 g csirkehús
- 40 g tisztított sárgarépa
- 20 g tisztított fehérrépa
- 20 g tisztított zeller
- 10 g vöröshagyma
- só, szerecsendió, piros arany, egész bors
Elkészítés:
– A megtisztított csirkehúst és a vegyes zöldséget leöblítjük, a zöldségfélét feldaraboljuk és a hússal, sóval, borssal együtt hideg vízben felforraljuk, majd közepes erősségű főzőfelületen félig lefedve főzzük.
– Amikor a zöldségfélék már megpuhultak a többi ízesítőt is hozzáadva összeforraljuk.
(kb. 1-1,5 óra a főzési idő).
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!