Kesudió palacsinta |
- 1 M-es tojás
- 10 g darált kesudió (ezt használtam)
A hozzávalókat összeturmixoltam, majd palacsintasütőben kisütöttem. Nem szakad el és nincs tojás íze! :))))
Nagyon finom volt. Ebédre egy halas salátásat és egy paleo rántott husisat ettem. :)))
Ez a recept natúr darált mandulából is elkészíthető (ezt használtam), és úgy is nagyon finom lesz!
Mandulás palacsinta |
Szandi is elkészítette a fenti receptet és ezt írta róla: „Nem is írok semmit már. Csak hogy köszi. Mcwrap mehet a búsba :))) Imádlak Titeket!”
Darált mandulás palacsinta |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Éppen most fognék neki, de hirtelen zavarba jöttem: nem elírás az a 10 g darált kesudió/mandula…? Az egészen konkrétan kilenc, azaz 9 szem mandula, mandula esetében… Lemértem… Nem inkább 100 g akar lenni…? Persze értem, hogy ez egy adag, vagy tán kettő, de akkor is…
Nem elírás, tényleg annyi 🙂 1 db-hoz annyi kell 🙂 Megcsináltad? Milyen lett?
Igen, belevágtam és szuper, csak ajánlani tudom mindenkinek!!! 😀 Nagyon köszi a receptet, igazi sikerélmény minden szempontból: egyszerű+egészséges=tökéletes! 😀 Nagyon köszi! 😀 Bár én amúgy édességnek szántam, és kicsit sajnálom, hogy belerondítottam az egészségtémába az agyoncukrozott bolti lekvárral (bár azért finom volt, persze… 😀 ), pláne, hogy van ám nekem egészséges csokireceptem is! 🙂
Mi a véleményed arról, hogy hogy elrontottam, amikor felvizeztem? Mármint nem lehetne valahogy máshogy normálisan higítani kicsit a tésztát, hogy ne legyen olyan vastag, de az állaga-minősége is megmaradjon olyannak, mint az eredeti recept szerint?
És az is érdekes, hogy az enyém – mandulából – milyen mintás lett, meg alapból rücskös mintázatú, a tied meg milyen sima, egyenletes… Pedig én is turmixoltam… Lehet, hogy majd kipróbálom kesudióval is, összehasonlításképp… 🙂
Képek és történet itt:
https://zsoozsy.wordpress.com/2015/02/24/egeszseges-es-konnyu-palacsinta-igen-d/
És még egyszer köszi a tippet-receptet! 🙂
Habár nem engem kérdeztél, szerintem ha nem vízzel akarod, akkor hígíthatod kókusztejjel vagy valami másmilyen tejjel, bizonyára úgy finomabb lesz, mint vízzel. Nekem mindig elfogy a kókusztejem másra, én vizezem a palacsintákat (így is ott a jó házi tojás íze s a többi, amiből a kész palacsinta áll), viszont akkor magliszt vagy valami más trükk kell, mert szakadósak lesznek. A zöldségpor (sárgarépa, sütőtök) speciel remek megoldás és elég kalóriaszegény ahhoz, hogy sok palacsintát ehessek…
A vizezetlen mandulást már régről ismerem, csak azt a vastagsága miatt nem palacsintának, hanem tojáslepénynek vagy mandulás rántottának tekintettem. Nagyon finom. Kesuval még nem próbálkoztam, de hamarosan sort kerítek rá.
Zita