Light paleo almás pite |
Light Paleo fehérjés almás pitém – csökkentett kalória értékkel
RECEPT:
Tészta:
- 100 g SZAFI Reform zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
- 300 g totu (nem paleo diétázóknak zsírszegény túró, de úgy több lisztet igényel!!!) (ezt használtam)
- 3 tojás
- 3 ek. folyékony édesítőszer
- 1 dl light kókusztej (nem paleo diétázóknak zsírszegény tej) (kókusztej RECEPT ITT!)
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 2 evőkanál cocomas (nem paleo diétázóknak tejföl) (ezt használtam)
Almaréteg:
- alma,
- fahéj (ezt használtam),
- édesítő összeturmixolva.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, az almaréteg hozzávalóit összeturmixoljuk. Egy tepsibe rétegezzük először a tészta egyik felét, majd az almát, végül a tészta másik felét.
Előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréses funkción 25 percig süssük.
Almás pite |
Light paleo almás pite |
Etának pedig ilyen lett a Light paleo almás pitém (nagyon ízlett neki is):
Light paleo almás pite |
Hódosi Judittól visszajelzés: „Nyakunkon az ősz, úgyhogy én tegnap este ennek hangulatában el is készítettem a Light paleo almás pitédet sok-sok fahéjjal. Isteni!!!”
Light paleo almás pite |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia!:)
Milyen fajta és milyen mennyiségű almát használtál?
Köszönöm a választ!
Mindegy milyen alma, úgy emlékszem 4-5 db. almát használtam hozzá.
Szafi segíts! Miért van az, hogy minden tésztám szétesik és száraz lesz? Valamit tuti rosszul csinálok. 🙁 vagy a sütőm süt nagyon?
Sajnos így nem tudom megmondani. Nem lehet h. valamelyik alapanyag más márka?
Ebbol valoban egy gyurhato tesztanak kell lennie? Mert en a nem paleos hozzavalokat most kevertem ossze, de ez egy folyekony massza lett. Most nem tudom h tegyek-e bele pluszba lisztet vagy hagyjam higan?! O jaj! :-/
Hát valószínűleg elkéstem a válasszal 🙁
Nem gyúrható tészta lesz, hanem sűrű kanalazható massza.
Túróból kevesebb kell mint a totu-ból
Szijó, én ma megcsináltam a túró-tejföl változatát, de mintha nyers maradt volna és savanyodott is szerintem 🙁 egy 10 percet biztos ráhúztam, meddig süssem ? 🙂
Szia! Kb. mekkora tepsiben érdemes sütni? Köszi! 🙂
Kedves Éva,
Én egy akkora közepes méretű tepsiben sütöttem, mint Srakta Ibolya.
Köszönöm szepen, megsütöttem annyi valtoztatassal, hogy fele adag tesztabol es a tetejere csokimazat öntöttem. Nagyon finom lett! 🙂