Paleo és vegán
tojásmentes torta recept
Tojásmentes paleo Bounty ízű torta (vegán) |
Végre egy finom kakaós piskóta recept, ami tojás hozzáadása nélkül készült és mégis tökéletesre sikeredett.
- 100 g SZAFI Reform zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
- 2 ek. kakaópor (ezt használtam)
- 2 ek. Szafi Reform kókuszolaj (ezt használtam)
- 8 ek. eritrit (ezt használtam)
- 4 csapott (!!!) kiskanál konyakliszt (ezt használtam)
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (ezt használtam)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna (ezt használtam)
- 5 dl hígított kókusztej (házi kesudiós kókusztej recept)
- 100 g kókuszreszelék (ezt használtam)
- 100 g kókusztej
- 2 ek. VCO kókuszolaj (ezt használtam)
- porrá őrölt eritrit (ízlés szerint)
- 2 tk. konyak liszt
A hozzávalókat krémesre turmixoltam. A kókuszkrémet a kihűlt piskótára kanalaztam, elsimítottam és olvasztott paleo csokoládéval öntöttem le a tetejét.Nagyon egyszerű az elkészítése, íme a videó a Paleo bounty torta készítéséről:
Paleo Bounty ízű |
Vegán Bounty ízű muffin |
Szintén muffin formában meggyel készítve:
Meggyes Bounty ízű muffin |
Paleo Bounty ízű torta (Bach-Joó Barbarától) |
Paleo Bounty ízű süti (Borossné Kovács Ildikótól és Wirthné Magyar Krisztinától) |
Miklán Évának ilyen lett a tojásmentes Paleo Bounty ízű tortám, ez volt az első süti, amit elkészített a receptjeim közül, szerintem nagyon guszta lett neki is:
Paleo Bounty ízű torta |
Kónya Katalinnál is elkészült a tojásmentes kókuszlisztes paleo Bounty ízű torta receptem (vegán).
Ő csokimáz nélkül készítette, mert anélkül is nagyon finom.
Paleo Bounty izű torta |
Paleo Bounty ízű torta |
Vegán Bounty ízű torta |
lavikto87 Instagramjára ezt a képet töltötte fel az elkészült Bounty ízű tortájáról:
Csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes vegán Bounty ízű süti |
Ismét egy olyan recept a blogról, ami még szembe se jött velem eddig, aztán kiderül még videós segítség is van YouTube -on. Van menet mi? 1 dolog lett másképp, konjak liszt helyett Szafi Reform sütemény liszt (Szafi Reform sütemény lisztkeverék ITT!) lett a „krémbe”. „- írta fotójához Csikós Gabi
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Konyakliszt helyett lehet útifű maghéjat is használni? Köszi
Nekem úgy nem ízlene annyira, de próbáld meg 🙂
Szia! A konyaklisztet nem lehet valamivel helyettesíteni? Nincs itthon….:( Köszönöm!
ebben a receptben sajnos a piskóta részénél csak konjac liszttel működik
Kakaóvaj helyett mit lehet?
kókuszzsír
nincs benne kakaóvaj, csak kókuszolaj, de a csokimáz jó kakaóvajjal is, bár nem próbáltam ki.
Kakaóvaj helyett mit lehet tenni?
Szafi Fitt kókuszzsírt
a kókuszliszt helyett lehet zabpehelylisztet használni?
szerintem úgy nem lesz jó 🙁
Életem legfinomabb tojásmentes paleo süteménye! Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!
Hétvégén megsütöm a vegán barátaimnak is!
Szafi! Ha nincs táblás csoki, akkor miből tudok csokiréteget készíteni a tetejére ?
Kedves Melinda,
Itt találsz hozzá receptet: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/12/paleo-vegan-cukormentes-hazi-csoki_1.html
Szia????Szeretnem megkerdezni, hogy a Bounty torta tesztajaban a kiskanal konjac liszt az mokkas, vagy teas kanal? A kremben egyertemu, hogy teaskanal, meg a videoban is, de ott masok a mennyisegek. Koszonom????
teáskanál 🙂 Amúgy a videós receptet ajánlom, az egyszerűbb 🙂
Szia Szafi!
Ez lesz életem első paleo-s sütije, most készülök beszerezni az alapanyagokat. A kókuszzsír,amit a tésztához kell használni nem megfelelő a krémhez is? Köszönöm a választ!
igen 🙂
Kedves Szafi (vagy bárki, aki találkozott ezzel a problémával)!
Megpróbálkoztam ezzel a sütivel, de az első próba nem volt sikeres. A leírt receptet követtem (mivel piskóta a cél), kivéve hogy mi kókuszcukrot használunk itthon. Egész szép sűrű tésztát kaptam, mint egy szufflé, hasonlított a régi tojásos piskóták nyers állagára. Viszont a videódban a tészta sokkal sűrűbbnek tűnt – a szódabikarbónás receptnek is olyan sűrű masszát kellene adnia?
Több kis tortaformába tettem a tésztát, cirka három-négy centi vastagon, majd be a forró sütőbe. Nagyon szépen meg is emelkedett sütés közben. Azonban 20 perc után még mindig tiszta nyers volt a közepe, egyáltalán nem sült át, csak egy kérget kapott.
Volt már hasonló tapaztalatod? Tudnál segíteni esetleg, hogy mi ment félre?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
A leirt receptben as 5dl kokusztej az Jo mennyiseg?Nekem nagyon hig Lett tol3
e a teszta; minden mast grammra pontosan kovettem (leirt recept)
koszonom a valaszt
Sziasztok!
A receptben leirt 5 dl kokusztej helyes mennyiseg? Nekem annyira hig lett miatta a teszta, hogy suthetetlen volt.
Koszonom a sok munkad Szafi, a recepteket.
Udv.
Rengetegen elkészítették már ezt a tortát, nagyon könnyű elkészíteni, nézzétek meg a videót, és a szerint készítsétek! 🙂
Sziasztok!
Ha a piskótát nem kakaósra szeretném, hanem csak sima piskótának, akkor a kakaó helyett mit tegyek bele?
Köszi
Az nem baj ha nem sül át teljesen,sőt így a jó! Nincs benne semmi olyan amit nyersen ne lehetne fogyasztani! Nálunk ez az új kedvenc 🙂