“Mindenmentes” Csökkentett Szénhidráttartalmú Vegán Protein keksz

Gluténmentes, Hozzáadott Cukormentes, Szójamentes,
Csökkentett szénhidráttartalmú Vegán keksz
(Tehát nem tartalmaz tejterméket és tojást sem!)
Nehéz dolguk van a gluténérzékeny és a szójaallergiás Vegán életmódot követőknek, főleg ha édességről van szó. A következő receptet az ő kérésükre készítettem el!
Igazi omlós diétás keksz recept:
“Mindenmentes” csökkentett szénhidráttartalmú Vegán Protein keksz
“Mindenmentes”  Vegán Protein keksz
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle, amiket keksz formájúvá lapítunk. Én virágos pogácsa szaggatóval (ezt használtam) nyomtam formát belőle.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, úgy hogy sütés előtt és közben is befújjuk EzCoat 0 kalóriás olajspray-vel.
Akinek van pizzasütő funkció a sütőjén készítse úgy, mint én (így még ropogósabb keksz lesz): 10 percig sütöttem alapfunkción, majd további 10 percig pizzasütő funkción.
34 darab lett belőle, így 1 darab tápértéke a következő:
  • 39 kalória
  • 3 gramm fehérje
  • 3,8 gramm szénhidrát
  • 1,5 gramm zsír
Update:
Kubatov Kriszta is megsütötte a kekszet. Neki ilyen lett:
Protein keksz
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

6 hozzászólás

  1. A barna rizsliszt helyettesíthető valami mással? 🙂

  2. és fehérjepor helyett mit lehetne, aki nem vegán?

  3. Nagyon szaraz lett valamiert. Rizsliszt helyett mandula lisztet tettem bele mert az volt itthon lehet ezert?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…