Császármorzsa zabpehelyből |
- másfél bögre apró szemű zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- másfél bögre zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabliszt ITT!)
- 1 bögre zsírszegény tej/kókusztej
- 1 bögre víz (tejre cserélhető)
- 1/2 kk. só (ezt használtam)
- 4 csapott evőkanál Szafi Reform negyedannyi cukor (ezt használtam)
- 2 tojás
- bio citromhéj, vanília őrlemény ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd kevés kókuszolajon (ezt használtam) (én 4 evőkanállal használtam) teflonserpenyőben megsütjük. Sütés közben néhány percenként megkavarjuk, fakanállal kisebb darabokra szaggatjuk. Hozzáadott Cukormentes lekvárral (hozzáadott cukormentes lekvárokat itt találsz!) tálaljuk.
*********************
Szénhidrátszegény, paleo változatban így készíthető el: RECEPT ITT!
Szafi Reform palacsinta lisztkeverékből így tudtok császármorzsát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free zabpuding porból így tudtok vegán császármorzsát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok vegán császármorzsát készíteni: RECEPT ITT!
@timi.dar-nak ilyen lett a zabpelyhes császármorzsa: „Ma annyira kívántam valami édeset. Hála #szafifitt oldalán találtam ezt a császármorzsa receptet, ami amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Lekvár helyett maracujával , áfonyával és gránátalmával ettem.”
Császármorzsa zabpehelyből |
Pinczker Vera készítette a fotót, Ő házi cukormentes lekvárral és nektarinnal fogyasztotta:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető mennyei finomság, egy kis házi baracklekvárral 😉
Lehet esetleg tudni a tápanyag adatokat? Ch, kalória?
Köszönöm
Kedves Szafi, nekem még semmilyen császármorzsát nem sikerült jól elkészítenem, ez viszont elsőre sikerült, és nagyon finom! Köszönöm! 🙂
és rengeteg lesz belőle
én is megcsináltam de az egész egy nagy massza lett , cseppet sem morzsás 🙁 mi lehet a gond?
Fakanállal, kanállal kell kis darabokat szakítanod a masszából és tovább sütnöd a serpenyőben (esetleg sütőben), amely darabkák még kissé megpirulnak, így lesz belőle császármorzsa. Ne apró morzsákat vagy morzsás állagot képzelj el. (Ez a "sima" császármorzsára is igaz, már amelyik nem grízből készül.) Szóval szerintem jól csináltad, csak egy ponton megálltál. 🙂
Kipróbáltam, naaagyon finom:) én mondjuk csak fél bögre vizet tettem hozzá, mert elég folyósnak ítéltem a másfél bögre rizstej után, és így is akkora adag massza lett belőle, hogy alig bírtam forgatni a serpenyőben 🙂 Köszi a receptet!