Humusz fasírt |
Húsmentes, tojásmentes, tejmentes, csökkentet szénhidrát tartalmú „fasírt” 3 összetevőből:
- 100-150 g diéta szerinti prézli (vagy annyi, amennyit felvesz) – pl. Szárított és ledarált Szafi Free kenyér (RECEPT ITT!!!) (Szafi Free gluténmentes morzsa ITT!)
- 500 g Humusz (RECEPT ITT!!!)
- 2 tk. Szafi Reform gluténmentes FALAFEL fűszer (ezt használtam)
- friss korianderrel tovább turbózható 🙂
Összegyúrjuk, megformázzuk és 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük sütőben.
(Fél időben befújtam EzCoat 0 kalóriás olajsprayvel (ezt használtam) és megfordítottam, így olyan finom lett szerintem, mintha bő olajban sütöttem volna.)
Falafel golyókat formázva is süthető, tökéletes választás akár egy hideg ebéd részeként házi gluténmentes vegán vizes zsemlével (RECEPT ITT!) és hummusszal. 🙂
Nagy Judittól küldte be a következőt:
„Tegnap este buli volt nálunk. Isteni humuszkrémet, és humuszfasírtot sütöttem, hogy én is tudjak valamit enni. (Mindenmentesen)
Mondanom sem kell, hogy ez az, ami a leghamarabb elfogyott, mindenkinek nagyon ízlett.”
Humusz fasírt |
Kovács Mónika készítette ezt a finom adagot: Szafi Free magos kenyér (RECEPT ITT!), humusz, és falafel golyók:
Olivia Gazsó is tesztelte a falafelt: „Isteni finom falafeleeek. Cukormentes chilis ketchuppal. Eddig nem is tudtam, hogy szeretem a falafelt!”
Gáti Mercédesz falafelt készített, és pikáns házi paradicsomszósszal fogyasztotta:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!