Spenót főzelék cukkini burgerrel és lenmag cipóval |
Medvehagymás spenót kókusztejjel:
2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 10-15 szál aprított medvehagymát (ha nincs kéznél medvehagyma, elhagyható- ebben az esetben használjunk + 2 gerezd fokhagymát!) kevés kókuszolajon megfonnyasztunk (ne pirítsuk meg!). Hozzáadjuk a spenótot (én most 900 g mirelitet használtam, frissből még sokkal finomabb), sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2-3 dl házi kókusztejjel és készre főzzük. A végén adunk hozzá 1 evőkanál lisztet (én gluténmentes tápiókalisztet (Szafi Reform tápiókaliszt ITT!) használtam, de lehet zabpehelyliszt is – úgy nem paleo – (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)), és az egészet krémesre turmixoljuk.
Cukkini burger recept: ITT!!!
Lenmag cipó recept (ez nem gluténmentes!): ITT!!!
Természetesen tálalhatjuk Gluténmentes kenyérrel (ezzel!) is. 🙂
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia.
Nagyon jol nez ki ez a spenot fozelek viszont erdekelne,hogy nincs kokusz ize?
Nagyon szeretem a kokuszt miinden mennyisegben de ebben most valahogy nem tudom elkepzelni.. 🙂
Koszonom a valaszod: Mariann
Kedves Mariann,
A spenót és a fokhagyma íze dominánsabb, így nem érződik a kókusztej.
Szia! Azt szeretném tudni, hogy a bambuszrostot lehet használni főzelék sűrítésére?
Jobb tápiókaliszttel, bambuszrostliszttel nem az igazi. 🙁