Ti Küldtétek Recept
(A recept beküldője: Gór Dóra)
Túrós-almás pite kókuszreszelékből és zabpehelyből
Túrós-almás pite kókuszreszelékből és zabpehelyből
Fitnesz túrós-almás pite |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Gyors, és nagyon egyszerű fitnesz túrós-almás pite
RECEPT:
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 tojás
- 10 dkg kókuszreszelék (Szafi Reform kókuszreszelék ITT!)
- 10 dkg őrölt zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 8-10 dkg darát dió
- 1 alma reszelve
- ízlés szerint édesítőszer (én xilitet használtam)
Töltelék:
- 400 g túró
- 1-2 evőkanál natúr joghurt
- 1 citrom héja
- édesítőszer
- vanília aroma
- 6-7 darab alma
- fahéj (fahéj ITT!)
- + tetejére lehet dió, mandula, mogyoró
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Háromnegyedét egy tortaformába nyomkodjuk, a maradékot pedig betesszük a mélyhűtőbe. A túrót összekeverjük a joghurttal, citromhéjjal, vanília aromával és ízlés szerint édesítőszerrel édesítjük (nálam xilit volt). Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és egy serpenyőben a fahájjal és kevés édesítővel (elhagyható, ha édes almát használunk) puhára pároljuk. (Ha az alma nem enged elég levet, kis vizet tehetünk alá, hogy ne égjen le.) A túrót rákanalazzuk a nyers tésztára, majd rárakjuk a fahájas almát is (a leve
nélkül), Érdemes a túró alá és fölé is tenni egy kis zabkorpát, hogy ne ázzon el az egész sütemény. A túrót és az almát összekeverve is betölthetjük a pitébe. Végül megszórjuk a tetejét dióval, mandulával, mogyoróval (elhagyható), majd a mélyhűtőből kivett tésztát rámorzsoljuk. Sütőben 30 percig szoktam sütni, addig, amíg el nem válik a szilikonforma
oldalától, illetve amíg a teteje megpirul.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Háromnegyedét egy tortaformába nyomkodjuk, a maradékot pedig betesszük a mélyhűtőbe. A túrót összekeverjük a joghurttal, citromhéjjal, vanília aromával és ízlés szerint édesítőszerrel édesítjük (nálam xilit volt). Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és egy serpenyőben a fahájjal és kevés édesítővel (elhagyható, ha édes almát használunk) puhára pároljuk. (Ha az alma nem enged elég levet, kis vizet tehetünk alá, hogy ne égjen le.) A túrót rákanalazzuk a nyers tésztára, majd rárakjuk a fahájas almát is (a leve
nélkül), Érdemes a túró alá és fölé is tenni egy kis zabkorpát, hogy ne ázzon el az egész sütemény. A túrót és az almát összekeverve is betölthetjük a pitébe. Végül megszórjuk a tetejét dióval, mandulával, mogyoróval (elhagyható), majd a mélyhűtőből kivett tésztát rámorzsoljuk. Sütőben 30 percig szoktam sütni, addig, amíg el nem válik a szilikonforma
oldalától, illetve amíg a teteje megpirul.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!