Hagyományos gulyásleves semmi extrával ősrégi recept alapján
Gulyásleves |
Hozzávalók:
- 50 dkg marha apró hús
- 1 evőkanál Szafi Reform kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
- 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény (ízlés szerint egész kömény is használható), só (fűszerek ITT!)
- 1-2 zöldpaprika és paradicsom
- 25 dkg burgonya (szigorú diétázóknak elhagyható, nekem néha ennyi belefér!)
- 15-15 dkg sárgarépa és fehérrépa
- csipetkéhez: 1 tojás, 5 ek. zabliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!) (szigorú diétázóknak szintén kihagyható!)
Elkészítés:
• A marhahúst valamivel kisebb kockákra felvágjuk, mint a pörkölthöz szoktuk.
• Az apróra vágott hagymát a kókuszzsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan (! hogy ne égjen meg! ) elkeverjük és egy kevés vízzel felengedjük.
• Beletesszük a húst, megsózzuk, egy kevés vizet öntünk alá és gyakori kevergetés mellett pároljuk.
• Ha zsírjára sült belekeverjük a köménymagot, a zúzott fokhagymát, a kicsumázott paprikát, héj nélküli paradicsomot és nagyon kevés vizet, hogy le ne égjen.
• Ha a hús már majdnem puha, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, beletesszük a kockára vágott zöldségeket, és mielőtt ezek is egészen megpuhulnának, beleszaggatjuk a csipetkét.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!