Karácsonyi „diólinzer”
Karácsonyi „diólinzer” |
Hozzávalók:
- 210 g tojásfehérje (kb. 6 tojás fehérjéje)
- 200 g dió
- 40 g eritrit (eritit ITT!, ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
- házi lekvár vagy más (hozzáadott)cukormentes lekvár (cukormentes lekvárok ITT!) (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű. A diót az eritrittel ledaráljuk. A tojásfehérjét egy kevés eritrittel kemény habbá verjük, majd finoman hozzáadjuk a darált édesítős diót és összekeverjük anélkül, hogy összetörnénk a habot.
A kész habot habzsákba töltjük és szilikonlapra és / vagy ostyára kb. 1 cm vastag köröket nyomunk belőle. A közepén hagyunk egy kis mélyedést, melyet cukormentes lekvárral töltünk meg. Lehet sima habcsókokat is nyomni belőle és dióval díszíteni a tetejét, úgy is nagyon finom.
Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 15 percig sütjük, míg világosbarna lesz. Fahéjjal, vanília őrleménnyel vagy narancs aromával bolondítható, valamint mandulával, mákkal, mogyoróval vagy kókuszreszelékkel is kiválóan működik a recept.
Ez egy elég kiadós adag, de nagyon gyorsan elfogy.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!