Zöldséges tócsni receptek

Egyszerű, gyors finomság:  brokkoli tócsni 
/paleo változatban is/
Brokkoli tócsni

 40 Kalóriás Brokkoli Tócsni Recept Lídiától
RECEPT:

Hozzávalók:

Elkészítés:
A brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a zabpehelyliszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel. Olajspray-vel kifújt sütőpapíros tepsire kanalazzuk (1 tócsni= 1 nagy evőkanál massza), majd a tócsnikat is befújjuk olajsprayvel és 180 fokon készre sütjük. (Fél időben megfordítjuk).

12 darab lesz belőle.

Tálalhatjuk köretként, vagy uzsonnára fokhagymás joghurtos vagy fokhagymás mustáros-növényi tejszínes mártogatóssal.

1 db tápértéke (sütőben sütve):

  • kalória: 40
  • szénhidrát: 2,52
  • fehérje: 3,02
  • zsír: 1,81

Cukkini tócsni recept ITT!

Update:
Orsi tökből és Szafi Fitt paleo sütőlisztből készített paleo tócsnit:
Paleo tócsni tökből

Paleo diétázóknak:
* reszelhető paleo sajt recept ITT!
* paleo tejföl recept ITT!

Kovács Rita pedig így készíti a zöldséges tócsnit:
Zöldséges tócsni (cuukiniból és sárgarépából)
Sárgarépából és cukkiniból készült tócsni recept

Hozzávalók:

Elkészítés:
A cukkinit és a sárgarépát megmossuk és meghámozzuk, majd a tisztított vöröshagymával együtt a sajtreszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Sóval, borssal ízesítjük, majd 15 percig a hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivett zöldségmasszából evőkanállal kis adagokat teszünk a forró olajba és addig sütjük míg ropogós nem lesz. Papírtörlőn lecsepegtetjük és fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Klár-Krisztin Noémitől sajtos-zöldséges tócsni:

Sajtos zöldséges tócsni
 
Sajtos-zöldséges tócsni recept:

“Lereszeltem fél zellert, 2 nagy fehérrépát, sajtot, felvágtam egy lila hagymát, néhány levél medvehagymát, ízesítettem sóval, fokhagymával, ráütöttem 3 tojást és adtam hozzá néhány kanál zabpelyhet. Kicsit állni hagytam, majd kis halmokat szilikonos sütőpapírra lapítottam, és kb 180 fokos sütőben pirulásig sütöttem. Medvehagymás-sajtos natúr joghurtba mártogattuk. smile hangulatjel ”

 Varga Hajnalkától tócsni fehérrépából: fehérrépa lángos
Fehérrépa lángos
RECEPT:
  • 2 db fehérrépa
  • 20 g zabpehely
  • 1 tojás
  • ízesíteni lehet: sóval, borssal, fokhagymával

A reszelt fehérrépát a többi hozzávalóval kikeverjük, majd kisütjük kókuszzsírban.

Bodnár Évától zöldséges tócsni recept:
cukkini-tocsni
Zöldséges tócsni

RECEPT:

Lereszeltem egy kisebb cukkinit, 1 nagyobb édesburgonyát és 3 sárgarépát. A burgonyát és a sárgarépát sajtreszelőn, a cukkinit káposztareszelőn. Tettem hozzá 2 tojást, majoránnát, 2 cikkely reszelt fokhagymát, sót, törött borsot és 3 evőkanál Szafi Fitt paleo sütőlisztet.
Jól összekavartam és kevés kókuszzsírban kisütöttem. Kapros totu krémes mártogatóst csináltam hozzá.

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

9 hozzászólás

  1. nagyon finom már megcsináltam 🙂

  2. Koszonom a receptet! Meg a nagy husevo ferjemnek is izlett 😉

  3. A brokkolist mennyi ideig kell kb sütni?

  4. Nagyon jol nez ki es szeretnem kiprobalni.
    A kerdesem az lenne hogy lehet-e hajdina lisztet hasznalni a zabpehelyliszt helyett?

  5. Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a tojást lehet-e valamivel helyettesíteni. Próbálta már így valaki? Esetleg sütőben sütve? Előre is köszi a választ!

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…