Nagyon finom omlós, egyszerűen elkészíthető
Hozzáadott Cukormentes Csokis Zabfalatok recept (Vegán)
Hozzáadott Cukormentes Csokis Zabfalatok recept (Vegán)
Ropogós csokis zabkeksz recept
Hozzávalók:
- 50 g Zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!) -> GLTUÉNMENTES ZABLISZT ITT!
- 50 g kesudió (kesudió ITT!, forró vízben áztatva kb. 15 percig, majd 20 g kókuszzsírral kesudió vajjá turmixolva)
- 20 g tejmentes, cukormentes étcsoki (paleo étcsoki ITT!, reszelve vagy darabolva)
- 1.5 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (negyedannyi cukorhelyettesítő ITT!)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk a tésztából, amit egyenként kilapítunk, és pogácsaszaggatóval keksz alakúra formáljuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk a tésztából, amit egyenként kilapítunk, és pogácsaszaggatóval keksz alakúra formáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük légkeveréses funkción. Aki viszont nagyon vékony keksz állagúra nyújtja az alacsonyabb hőfokok süsse! Nálam kis tömzsi kekszek készültek.
Megjegyzés:
– Akinek nincs légkeveréses fukció a sütőjén, süsse pár percig tovább.
– Akinek nincs légkeveréses fukció a sütőjén, süsse pár percig tovább.
– Mikor kivesszük a sütőből a kekszet, még puha lesz, mintha nem sült volna át, de mire kihűl, teljesen megkeményedik és ropogóssá válik.
– A képen látható módon készült a kesudió vaj:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!