Ti Küldtétek Recept
(A recept beküldője: Tögyi Julianna)
Paleo fánk és Paleo húsvéti kalács recept
Paleo fánk |
PALEO FÁNK
GLUTÉNMENTES, TEJMENTES RECEPT
Hozzávalók:
- 8 dkg porrá őrölt édesítő (cukorhelyettesítők ITT!)
- 4 dkg Szafi Reform kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 1 db tojás és 1 sárgája
- 20 dkg víz
- 3.5 dkg Szafi Reform mandulaliszt vagy kókuszliszt (mandulaliszt ITT! / kókuszliszt ITT!)
- 3 dkg darált mandula vagy darált kókuszreszelék (darát mandula ITT! / kókuszreszelék ITT!)
- 3 dkg Szafi Reform nyílgyökérliszt (nyílgyökérliszt ITT!)
- 0.5 dkg sütőpor (sütőpor ITT!)
- 1,5 dkg útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
- 1,5 dkg útifűmaghéjliszt (útifűmaghéj liszt ITT!)
- csipet só (Himalaya só ITT!)
- vanília és citromhéj (vanília őrlemény ITT!)
- 3 dkg tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást, a folyékony kókuszolajat és a vizet összeturmixoljuk, majd egymáshoz adjuk őket. Pár percig pihentetjük, ezalatt besűrűsödik.
A masszának folyékonynak kell lennie.
Ezután fánksütő formába adagoljuk /az enyém átmérője 9 cm/.
160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt megsütjük (ezalatt a fánkok a duplájukra nőnek). 6 db méretes, puha, szellős fánk lesz belőle.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
A tojásfehérjeport lehet helyettesíteni normál tojásfehérjével? És ha igen, mennyivel? Köszönöm!!
Sajnos a tojásfehérjeport nem tudod helyettesíteni,attól lesz a belseje száraz.Volt,aki tápiókakeményítővel váltotta ki,úgy is jó lett,de én nem próbáltam.
Szia Szafi!
én kalácsként szeretném elkészíteni ezt a receptet, annyi lenne a kérdésem, hogy maradhat ugyanez a fánk recept is kalácsként készítve? Csak mert írtad, hogy te darált mandulát használtál (mindne száraz hozzávaló helyettesítésére?) Illetve mennyi az a forró víz amiben elkeverted azt? Köszönöm!
Kedves Gabi!
Az őrölt mandulát 200g.forró vízben kell fehéredésig turmixolni.
A receptben szereplő mandula / összesen 65g. /legyen őrölt mandula,a többi hozzávaló változatlan.
Megcsináltam, mindent pontosan betartottam a recept szerint, és egyáltalán nem ilyen lett mint a képen 🙁 Teljesen nedves maradt a belseje,nem foszlós, és nagyon tojásízű… Nagoyn csalódott vagyok mert terveztem már egy ideje hogy elkészítem ezt és direkt ehhez vásároltam be 🙁
Megkérdezhetem miért tűnt el a hozzászólásom?
Nem tűnt el, ott van 🙂
Nem nem, én azóta már írtam még egyet, de ezt a problémát már megírtam emailben is 😉
Nem kaptuk meg azt a hozzászólást, nem küldte el a rendszer.