Piskótatekercs zabpehelyből (tejmentes, gluténmentesen is elkészíthető)

Puha, törésmentes, és nagyon egyszerűen elkészíthető lekváros piskótatekercs zabpehelyből Lídia módra

Piskótatekercs zabpehelyből
Könnyű, puha piskóta recept zabpehelyből

Hozzávalók:

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a “cukorral” habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük (én a sütő tepsijét használtam) és 170 fokos légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, mikor kihűlt cukormentes lekvárral megtöltjük.

Paleo piskóta tekercs recepteket itt találtok: Szafi Fitt paleo piskótatekercs  vagy light paleo piskotarolád (kakaós)!

Ezt a recept tortaalapnak is kiváló (duplázva a mennyiséget) és a kedvenc krémünkkel megtöltve. Íme egy példa: kókuszos-epres kókusztorta recept!

Update:

A napokban sokan elkészítették a zablisztes-lekváros tekercset. Örülünk, hogy nektek is sikerült és mindenkinek ízlik.

Ezt a képet Kiss Pálmától kaptuk, ő ezt írta róla: “Zabpehelylisztből készült, ízre állagra kitűnő, nem törik a tésztája tekerés közben, szép világos a színe, senki meg nem mondaná, hogy nem búzaliszt az alapanyaga.”

Lekváros tekercs

Szeghalmi Tímeának pedig ilyen lett a piskóta tekercs, igaz ő zabpehelyliszt helyett tönkölylisztből készítette, de nagyon ízlett neki is. A visszajelzések alapján csökkentett szénhidrát tartalmú liszttel is működik. 🙂

Piskótatekercs tönkölylisztből

Sárvári-Vékony Timi jóvoltából elkészült a kakaós csokis változat is. 🙂 “Az 5. kanál zabpehelyliszt helyett egy kanál kakaó ment a tésztába, és lekvár helyett gluténmentes csokoládé pudingot használtam.”

Kakaós csokis piskótatekercs zabpehelyből

Bierbaum Adrinak is a kedvence lett: “Én is elkészítettem a zabos piskótatekercset, és ezúttal sem csalódtam, könnyen feltekerhető, egyszóval zseniális.” smile hangulatjel

Adri az alábbi töltelékkel készítette:

  • 1 cs. DW hideg csokipudingot kikevert a tasakon leírtak szerint
  • 200 ml cukormentes tejszínt felvert, majd hozzáadta a csokipudingot
  • végül a csokis-tejszínes massza kb. 3/4-ét rákente a piskótára, hosszában rátett két banánt, feltekerte, majd kívülről bevonta a maradék krémmel
Csokis banános zabpelyhes piskóta

Ezt a két képet Tóth Andi és Halász Renáta küldte, mindkettőjüknek nagyon ízlett a a zablisztes tekercs. 🙂

Zablisztes tekercs

Csongrádi Katának pedig ilyen lett a piskótatekercs:

Piskótatekercs zabpehelyből

Móráné Szabó Detti is elkészítette a piskóta roládot, és kicsit variált is rajta  “Lídia zabpehelylisztes piskótatekercs receptje alapján készült ez a mákos-narancsos piskótatekercs házi meggylekvárral. Nagyon finom lett, köszönet a receptért. smile hangulatjel Az alaprecepthez tettem kb. 2 evőkanál darált mákot, kb. 1/4 narancs levét és reszelt héját. Házi cukormentes meggylekvárral kentem meg. smile hangulatjel

Mákos zabpelyhes piskótarolád

Kovács Nóri, Kovács Rita Beatrix és Károlyi Erika is megsütötték a tekercset. Így nyilatkoztak róla:
• Kovács Nóri: „Soha nem gondoltam volna, hogy valaha piskóta tekercset fogok tudni készíteni, de sikerült! smile hangulatjel És esküszöm fehér liszttel, kristálycukorral nem sikerült volna! Tehát én is elkészítettem a zablisztes piskótatekercset diabetikus sárgabarack lekvárral és isteni lett!:) Az első olyan egészséges süteményem, ami a páromnak is nagyon ízlett! smile hangulatjel (pedig már rengeteg félét sütöttem, de végre hozzá is elértem)”
• Kovács Rita Beatrix: „Én is elkészítettem a piskótatekercs receptet. smile hangulatjel Nagyon finom lett. Én gluténmentes bio csoki pudinggal töltöttem meg. Tettem hozzá narancshéjat és a tetejét mandulával szórtam meg.”
• Károlyi Erika: „A zablisztes piskótatekercs nálam is nagy sláger. Több verzióban is elkészítettem már.”

Piskótatekercs
Piskótatekercs zabpehelylisztből Sallai Tímeától. Ezt írta mellé: „Nagyon jól sikerült, annyira könnyű elkészíteni!”

Zablisztes piskótatekercs

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

20 hozzászólás

  1. "Még melegen feltekerjük, mikor kihűlt cukormentes lekvárral megtöltjük."

    Nem még melegen / feltekerés előtt tesszük bele a lekvárt?

  2. Jövöhéten én ist tekergetek… 🙂

  3. Sziasztok! Kókusz lisztel is készíthető? Még nem ismerem a különböző őrlemények tulajdonságát 🙂

  4. Kicsit hülye kérdés, de zabpehely lisztes piskóta is feljön, mint a sima? Ugyan olyan magas lesz?

  5. A tojásfehérjét ki lehet váltani valamivel?

  6. Sziasztok!
    Ha egy kis méretű tortát szeretnék csinálni, akkor a duplája elég lesz a hozzávalóknak? Fel fog jönni szépen a piskóta?

  7. Sziasztok
    Az érdekelne ,h normális ha a zabpelyhet apróra darálom akkor minden amit sütök vele olyan szürkés beütésű lesz ?? Vegyek rendes zabpelyliszet inkább ??
    Köszi

  8. Sziasztok!

    Az édesség arányainak megfelelő mennyiségű nyírfacukorral is működhet a piskóta?

    Köszönöm! 🙂

  9. Én is megsütöttem, zabpelyhet daràltam le hozzà. Isteni finom lett!! Örülök hogy ràtalàltam a receptre:)

  10. Soha nem történt még ilyen, de nem tudom leszedni a sütőpapírról. Nem tudom mit rontottam el. Nagyon elszomorít.

  11. Kb mennyi szénhidrátot és kalóriát tartalmazhat 100g piskóta?

  12. Murányiné Lévai Csilla szerda, január 25, 2017

    Szia folyékony édesitővel működhet a dolog vagy pötyivel?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…