Ropi zabpehelyből |
Hozzávalók:
- 50 g Cocomas 1 kk. citromlével / vagy 50 g natúr joghurt (cocomas ITT!)
- 100 g zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabliszt ITT!)
- 10 g Szafi Reform kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
- 1/2 kk. só (Himalaya só ITT!)
- szezámmag a forgatáshoz (szezámmag ITT!)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, amelyeket ropi formájúra sodrunk. Lespricceljük vízzel, szezámmagba hempergetjük, majd 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb. 20 perc alatt készre sütjük.
******************************************************************
A zabliszt lecserélhető gluténmentes Naturbit lisztre!
A paleo változatot pedig itt találjátok (3. kép): paleo ropi recept.
További megjegyzés: A zabliszt helyett akár szénhidrát csökkentett lisztet is használhatunk!
Zablisztes sajtos korong |
Csökkentett szénhidrát tartalmú ropi |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Azt szeretném kérdezni,hogy zabpehelyliszt helyett szezámmaglisztből is lehet csinálni? Ebben az esetben a mennyiség változik? Kell bele esetleg nyílgyökérliszt? Sajnos zabot nekem nem lehet. A segítséget előre is köszönöm. Szilágyi Yvette