Spenótos zabpalacsinta gombás raguval töltve spárgás öntettel
Spenótos zabpalacsinta gombás raguval töltve spárgás öntettel |
Hozzávalók:
- 100 g zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 200 g spenót
- 1 tojás
- 1,5 dl kókusztej
- 1-2 dl víz
- só
- 1 tk. kókuszzsír
Elkészítés:
Minden összetevőt egy tálba teszünk és habverővel összekeverjük. Híg folyadékot kell kapnunk, amit állni hagyuk pár percig. A kókuszzsírt felolvasztjuk, a felesleget a tésztához öntjük, mikor még nem forró. Kerámia serpenyőben külön zsírozás nélkül sütjük.
- 1 ek. kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
- 32 dkg gomba
- 10 dkg lilahagyma
- 3 dkg aszalt aprított paradicsom
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- fűszerek (kakukkfű, petrezselyem, só, bors-Szafi Reform fűszerek ITT!)
- 1 tk. dijoni mustár (dijoni mustár ITT!)
- 1 db csípős paprikakrém
Elkészítés:
A kókuszzsíron megpirítjuk a hozzávalókat és ízlés szerint fűszerezzük. Ne hagyjunk levet hogy ne áztassa el a palacsintát.
- 1 tk. kókuszzsír
- 200 g spárga (konzerv)
- 90 g vöröshagyma
- 2 ek Cocomas (Cocomas ITT!)
- 1 dl zabtejszín
- 1 ek tápióka keményítő (tápióka keményítő ITT!)
- fűszer
Elkészítés:
A kókuszzsíron megpároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát, felöntjük a tejszínekkel és a keményítővel sűrítjük. Izlés szerint fűszerezzük.
Végül a gombaragut a palacsintákba töltjük, félbe vagy negyedbe hajtjuk és a tejszínes spárgás raguval leöntjük.
Ebből a mennyiségből 6 palacsinta lett.
Az egész: 1016 kcal
1 db kész megtöltött palacsinta: 169 kcal
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!