Csökkentett szénhidrát-, és kalória tartalmú krémes (paleo változatban is) |
- 2 ek. Szafi Reform kókuszolaj /folyékony, a legvégén kell belekeverni/ (kókuszolaj ITT!)
- 35 g Szafi Reform zsírtalanított kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
- 6 db tojás /külön felverve, fehérjét csak a végén beleforgatva/
- 2 ek. víz
- 1 dkg Szafi Reform 1/4 cukorhelyettesítő (cukorhelyettesítő ITT!)
- csipet só (Himalaya só ITT!)
- 3 g sütőpor (sütőpor ITT!)
perc alatt megsütjük
- 6 db tojásfehérje /keményre verve/
- csipet só
- 4 dkg Szafi Reform 1/4 cukorhelyettesítő
- 1 kikapart vanília rúd /elhagyható/ (vanília rúd ITT!)
- 3 zacskó glutén és laktózmentes pudingpor
- 1 liter víz
fehérjéhez, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A krémet beleöntjük a formába, majd rárakjuk a feldarabolt lapokat. Nekem egy éjszakát állni szokott, addigra megkeményedik.
Szeletelés előtt porrá őrölt eritrittel szórtam meg.
Íme a végeredmény:
Paleo krémes |
***************
Szafi Free gluténmentes VEGÁN krémest így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Sulyán Alexandra készítette ezt a guszta gluténmentes krémest:
Fehérné Oravecz Ildikó így készítette a krémet:
„A krém 5 tojásfehérjéből készült 8 dl vízzel, négyszeres erősségű édesítővel, vaníliás eritrittel (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!) és 10 dkg vaníliás pudingporral. Kb. 1 órát pihent a hűtőben, ennyi idő bőven elég volt, hogy tökéletesen szeletelhető legyen.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Ez a 35g liszt mennyiség nem kevés picit?
Nem tudom elteriteni a tepsibe
Szafi reform Bourbon vaníliás pudingporból a krémhez hány gramm szükséges? 105g?
Előre is köszönöm a választ!