Kesudiós csokikrém zabpehelyből |
Zabpelyhes csokikrém recept
Hozzávalók:
- 50 g zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 2 dl víz (kb.)
- 50 g kesudió (előtte 15 percig forró vízben áztatva) (kesudió ITT!)
- 15 g VCO kókuszolaj (VCO kókuszolaj ITT!)
- 15 g Szafi Reform holland kakaópor (kakaópor ITT!)
- 15 g Szafi Reform negyedannyi cukor (Szafi Reform cukorhelyettesítő ITT!)
Elkészítés:
A zabpehelyből és a vízből sűrű zabkását főzzünk. A kesudióból és a kókuszzsírból kesudióvajat készítünk (úgy hogy aprítógépben alaposan összedolgozzuk ezt a két összetevőt), majd mindent az aprítógépbe adagolva összeturmixoljuk a hozzávalókat. Sűrű zabpelyhes csokikrémet fogunk kapni, amit kenhetünk palacsintára, piskótára, tölthetünk vele édes péksütiket, croissant-ot, kalácsot, stb. A felhasználási módtól függően tovább lazíthatunk az állagán egy kevés vízzel vagy tejjel (illetve növény tejjel), esetleg cukormentes lekvárral.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!