Paleo piskóta és torta recept többféle krém variációval (narancsos gesztenyetorta /avokádós csokitorta / gránátalmás-vaníliás torta recept)

Életem legigazibb paleo piskótája, sokat és sokfélét
próbáltam/kóstoltam, de ez az, ami a leginkább hasonlít a búzalisztes
változathoz.
Őrleménnyel ugyan már sikerült igazi piskótát készítenem, de annak
nagyon magas lett a kalória értéke, így megpróbáltam alacsonyabb kalória értékű
piskótát sütni és sikerült, senki meg nem mondja róla, hogy búzalisztmentes és paleo.
Nagyon szépen feljött, így 3 felé tudtam vágni, levegős lett, és egyáltalán nem száraz.
Narancsos gesztenyetorta (paleo torta recept)
 
Paleo Piskóta recept:
Hozzávalók:
Elkészítés:
  1. Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra.
  2. Keverjük krémes állagúra a kókuszzsírt és az
    eritritet és a narancslevet, majd keverjük hozzá a tojásokat és a vaníliát is,
    és csak a végén adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert liszteket.
  3. Kerek 20 cm-es tortaformában 40 percig süssük.
  4. Hagyjuk a tortát kihűlni 15-20 percig egy
    rácson. Ezután háromfelé vághatjuk és megkenjük a krémmel, úgy hogy hagyjuk az
    oldalán lecsurogni (így kívül is bevonatot képez).
 Paleo gesztenyekrém recept:
Hozzávalók:
Elkészítés:
  1. Mindent jó alaposan összeturmixolunk, és pár
    percig pihentetjük.
  2. Ez alatt kissé sűrűsödni fog, de még folyékony
    marad. Ilyen állapotában kenjük meg a piskótát a krémmel.
  3. Pár órára tegyük hűtőbe a tortánkat, ez idő alatt teljesen megkeményedik
    a krém, így gyönyörűen vághatóvá válik.
1 szelet (8 laktató nagy tortaszelet esetén)
  • 225 kalória
  • 25 g ch (14 g ch ebből a piskóta!)
  • 6,6 g fehérje
  • 12,5 g zsír -> természetesen a gesztenyekrém helyett
    használhatunk például túrókrémet is, úgy jóval alacsonyabb lesz a szénhidrát
    értéke.
Update 1:

A piskóta recept alapján készíthetünk csokis avokádótortát is. 🙂
A krém receptjét itt találjátok: csokoládés avokádókrém.

Csokis paleo torta
Avokádós paleo csokitorta
 
Update 2:
Szakonyi Andi is elkészítette a paleo piskóta receptet: “Sütöttem vaníliás-gránátalmás piskótát. A tészta a paleo piskóta tészta, csak én a narancslé helyett gránátalma levet használtam. Tojásmentes paleo pudinggal töltöttem, ahol 1 dl kókusztejet kicseréltem gránátalmalére, abban kevertem csomómentesre a nyílgyökérlisztet, és kurkuma helyett céklaporral színeztem. A tetejére a bonbonoknál már bevált kókuszzsír-holland kakaópor-xilit paleocsokit kentem, amit megszórtam szeletelt mandulával.”
Gránátalmás paleo torta
* Tojásmentes paleo (vegán) puding: recept ITT!
* Paleo (vegán) bonbon: recept ITT!
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

2 hozzászólás

  1. szia Szafi

    ebben a receptben nem kell felverni kulon a feherjeket habba es ugy adagolni hanem mehetnek egyben bele a tojasok?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…