Paleo “sajt” karfiolból (tejmentes, gluténmentes sajt recept)

Ti Küldtétek Recept
(A recept beküldője: Tögyi Julianna)
Paleo “sajt”
Paleo “sajt”
 
Finom, krémes, reszelhető “sajt” recept
 
Hozzávalók:
(megjegyzés: késhegynyi kurkumával adhatunk neki egy kis sárgás színt) 🙂
Elkészítés:

A cocomast és a kókuszolajat felmelegítjük, majd feloldjuk benne zselatint. Ezután mindent krémesre turmixolunk és formába öntjük.
Készítettem már kicsi muffinformákban és szilikonos kenyérformában is. Nincs kókusz és karfiol íze. Nagyon hasonlít az íze a medvesajthoz. Lehet fűszerezni pl. fokhagymával, snidlinggel vagy friss zöld fűszerekkel. Ez most natúr lett.

Ezt a sajtot is ki lehet rántani. Íme, ilyen lesz a paleo rántott “sajt”:
Rántott paleo “sajt”
Update:

Annak, aki egyáltalán nem ehet tejterméket, ez a sajt nagy találmány. smile hangulatjel
S. Anita most kipróbálta, neki így sikerült, és ezt írta róla: “Elkészítettem ma a paleo sajtot. Szerintem nagyon finom. Olyan az íze, mint a macisajtnak, de egy kicsit masszívabb az állaga. Nincs se kókusz, se karfiol íze. Tényleg szépen lehet szeletelni és még reszelni is… smile hangulatjelÉn salátába tettem felkockázva és nagyon feldobta. Szóval ajánlom ezt a sajtot azoknak, akik szeretik a lágyabb állagú sajtokat. Most is ezt eszem és egyre inkább úgy érzem, mintha macisajtot ennék. De ez tényleg maci és NEM TRAPPISTA!!! Elég nagy adag lesz belőle, így nagyon örülök, hogy fagyasztható.”

Paleo “sajt” karfiolból

Molnár Éva ezt írta a paleo “sajtról”: “Elkészítettem a paleo sajtot, nagyon jól sikerült, mindjárt ki is próbáltam egy sütőben sült zabkorpás rántott csirkemellel. Zabkorpát használtam morzsa helyett, megszórtam reszelt “sajttal”, meglocsoltam totu tejföllel és 180 fokon megsütöttem, köretként zellerhasábot sütöttem mellé.”

Paleo “sajt”
* Paleo tejföl (totu tejföl) recept: ITT!Bodnár Évánál is elkészült a hamis paleo sajt: “Julika receptje alapján készítettem, dupla adagból, négyféle ízesítéssel. Én nagyon szeretem a diós sajtos, így az egyik dióval készül. A masszába is raktam, aprító géppel összedolgozva. A szilikon formák közepére is tettem 1-1 diószemet és arra öntöttem rá az elkészült masszát. Készült csilis, fokhagymás és metélő hagymás is.
Pompás lett valamennyi, igazi gasztronómiai élményt nyújtott a többféle sajt. Ez a sajt tényleg egy szuper találmány, Julika egyik legnagyobb alkotása. Köszönöm Neki is.”

Hamis paleo “sajt”

Vasas Ildikónak ilyen lett a tejmentes paleo “sajt”: “Tegnap este megcsináltam Julianna Tögyi sajtját. Tettem bele fokhagymát és pici mustárt. Nagyon-nagyon finom. Paleo sajt, karfiolból, Cocomas-ból és To-tu-ból. Nincs kókuszíze, nem érződik a karfiol.Krémes állagú, reszelhető, rántható.”

Paleo “sajt” karfiolból
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

31 hozzászólás

  1. Ettől dobtam egy hátast! Szenzációs! 🙂

  2. Sziasztok!

    Tölgyi Juliannát hol lehet utolérni?:-)))
    Megkérdezném tőle, hogy van-e valami alternativája a Cocomas helyett, hogy kicsit diétásabb legyen a sajt.

    Köszönöm!! 🙂

  3. Drága Szafi! Ha tejfehérje és tojás allergiám van, mivel tudnám a ToTu-t helyettesíteni? Hiányzik a sajt sok megszokott ételből és jó lenne valamilyen alternatívát találni 🙂

  4. Ez zseniális!!! 🙂 Szafi, te próbáltad? Tényleg finom?

    • Még nem próbáltam, de Julika receptjeiben maximálisan megbízom. Biztos nagyon finom 🙂

    • Szia!
      Holnap lesz a napja, hogy kipróbálom ezt a receptet!!!
      Remélem sikerülni fog… 🙂
      Megírom majd, hogy milyen lett…

      Anita

    • Szia Szafi és mindenki!

      Elkészítettem ma ezt a sajtot. Szerintem nagyon finom. Olyan az íze, mint a macisajtnak, de egy kicsit masszívabb az állaga. Nincs se kókusz, se karfiol íze. Tényleg szépen lehet szeletelni és még reszelni is… 🙂 Én salátába tettem felkockázva és nagyon feldobta. Már csak az a kérdés, hogy vajon lehet e fagyasztani…? Beteszek egy darabot a fagyóba és majd kiderül. Szóval ajánlom ezt a sajtot azoknak, akik szeretik a lágyabb állagú sajtokat. Most is ezt eszem és egyre inkább úgy érzem, mintha macisajtot ennék. De ez tényleg maci és NEM TRAPPISTA!!!

      Szafi, van képem is róla… Hol lehet feltölteni?

      üdv.: Anita

    • Kedves Anita,
      De jó nagyon örülök, hogy sikerült és, hogy ízlik.
      Előre is köszönöm a képet 🙂 Ide tudod elküldeni: dietasetelekwebshop@gmail.com
      És köszönjük az infokat is.
      Milyen lett fagyasztás után? fagyasztható a sajt?

    • Szia Szafi és mindenki!

      Jelentem sikerült a fagyasztás!!! 🙂
      Egy nagyobb darabot betettem tegnap délután a fagyóba és ma délelőtt kivettem.
      Hagytam a zacsiban kiolvadni és láss csodát! Ugyan olyan, mint mikor tegnap betettem… 🙂
      Kedves Szafi, kiírhatod a recept mellé, hogy fagyasztható is. 🙂 🙂 🙂
      Küldöm a képet is…

      Sziasztok, Anita

  5. Zselatin helyett mehet agar-agar?

  6. Szia Szafi
    Most készülök hozta de elakadtam..a karfiolt megfőzzem?
    Köszönöm a választ

    • Szia!
      Hát a gyors válasszal elkéstem, de talán a későbbiekben segíthetek másnak is a válasszal.
      Én úgy készítettem, hogy a nyers karfiolt aprítóba ledaráltam, majd serpenyőbe tettem és öntöttem hozzá egy picike vizet, lefedtem és kb.10 percig pároltam. Ennyi idő alatt szépen megpuhult a karfiol. Aztán folytattam a recept szerint az összekotyvasztást…

      üdv.: Anita

  7. szervusztok, lehetne egy lehet masnak buta kerdesem? 😉 nekem nem igazan egyertelmu ez a 6dkg zselatin. 6dkg az 6db kis zsacsko zselatin por,mert 6grammos 1 db. valoban ebbol 6csomag kell vagy 6 dkg kesz zselatinra ertendo?
    udv
    akos

    • Szia!
      6 dkg zselatin kell tényleg. Ami ugye 60 g… 🙂 6 g * 10 = 60 g. Tehát, ha 6 g-os zacsijaid vannak, akkor 10 db kell belőle.
      Remélem segítettem…
      üdv.: Anita

  8. Minek kell bele sütőpor ha nem is kell sütni? És mi az a tojás túró? Köszi

  9. Gusztus dolga, nekem kilóg a kókusz 🙁
    Gabi

  10. Cocomas helyett Totu krém vagy krém extra jó lehet?

  11. Elkészítettem cocomass helyett Totu krémmel. A zselatint vízben oldottam fel, de szerintem a fele is elég bele így. Kóluszolajból csak 15g-ot tettem bele, így kb. Az egész csak 500 kalória körül van maximum. ???? és nagyon finom

  12. Szia Szafi!

    Ha a totu helyett túrót teszek bele, működhet a dolog?

    Válaszod köszi!

  13. 25 dkg karfiol
    25 dkg totu krén extra
    15 dkg totu
    15 g kókuszolaj
    10-15g himalaya só
    6 g sütőpor
    15 g almaecet
    5 g citromlé
    4-6 dkg zselatin

    1.,a többi hozzávalót aprítógépbe összeturmixolom 3., majd beleöntöm a felolvasztott zselatint
    2.,a zselatint annyi vízben odom fel amennyit felvesz és megmelegítem
    (én egyszer az olajat is hozzáadtam a zselatinhoz és úgy olvasztottam fel de az íze iszonytosan rossz lett és ki kellet dobnom)

  14. Egyszerűen mennyei! Nem győzök betelni vele és készíteni, főleg paleos panírban, rántott sajtként. Köszönöm Szafi!!! <3

  15. Szia Szafi! Hogy panírozod és sütöd? nekem nyílgyökérliszt és szezámmagliszt volt a panír, elötte kicsit sóztam a karfiol sajtot, és sütöpapírt olajoztam ki és sütöttem kb 200 fokon, de szétfolyt az egész. finom volt ízre, csak hat szétfolyt cucc, nem igazán "rántott" sajt. köszi elöre is:-)

  16. Hány kalória lehet ez a tömb összesen?:)

  17. Sziasztok! Miutãn beleöntöm a masszát a formába, megy be a hûtôbe?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…