Paleo „sajt”
Paleo „sajt” |
- 25 dkg Cocomas (Cocomas ITT!)
- 25 dkg párolt karfiol
- 15 dkg To-tu (Tojás túró)
- 3 dkg Szafi Reform kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 1 dkg só (Himalaya só ITT!)
- 6 g foszfátmentes sütőpor (elhagyható) (sütőpor ITT!)
- 15 g almaecet és 5 g bio citromlé (almaecet ITT! / citromlé ITT!)
- 6 dkg zselatin (zselatin ITT!)
A cocomast és a kókuszolajat felmelegítjük, majd feloldjuk benne zselatint. Ezután mindent krémesre turmixolunk és formába öntjük.
Készítettem már kicsi muffinformákban és szilikonos kenyérformában is. Nincs kókusz és karfiol íze. Nagyon hasonlít az íze a medvesajthoz. Lehet fűszerezni pl. fokhagymával, snidlinggel vagy friss zöld fűszerekkel. Ez most natúr lett.
Rántott paleo „sajt” |
Annak, aki egyáltalán nem ehet tejterméket, ez a sajt nagy találmány. smile hangulatjel
S. Anita most kipróbálta, neki így sikerült, és ezt írta róla: „Elkészítettem ma a paleo sajtot. Szerintem nagyon finom. Olyan az íze, mint a macisajtnak, de egy kicsit masszívabb az állaga. Nincs se kókusz, se karfiol íze. Tényleg szépen lehet szeletelni és még reszelni is… smile hangulatjelÉn salátába tettem felkockázva és nagyon feldobta. Szóval ajánlom ezt a sajtot azoknak, akik szeretik a lágyabb állagú sajtokat. Most is ezt eszem és egyre inkább úgy érzem, mintha macisajtot ennék. De ez tényleg maci és NEM TRAPPISTA!!! Elég nagy adag lesz belőle, így nagyon örülök, hogy fagyasztható.”
Paleo „sajt” karfiolból |
Molnár Éva ezt írta a paleo „sajtról”: „Elkészítettem a paleo sajtot, nagyon jól sikerült, mindjárt ki is próbáltam egy sütőben sült zabkorpás rántott csirkemellel. Zabkorpát használtam morzsa helyett, megszórtam reszelt „sajttal”, meglocsoltam totu tejföllel és 180 fokon megsütöttem, köretként zellerhasábot sütöttem mellé.”
Paleo „sajt” |
Pompás lett valamennyi, igazi gasztronómiai élményt nyújtott a többféle sajt. Ez a sajt tényleg egy szuper találmány, Julika egyik legnagyobb alkotása. Köszönöm Neki is.”
Hamis paleo „sajt” |
Vasas Ildikónak ilyen lett a tejmentes paleo „sajt”: „Tegnap este megcsináltam Julianna Tögyi sajtját. Tettem bele fokhagymát és pici mustárt. Nagyon-nagyon finom. Paleo sajt, karfiolból, Cocomas-ból és To-tu-ból. Nincs kókuszíze, nem érződik a karfiol.Krémes állagú, reszelhető, rántható.”
Paleo „sajt” karfiolból |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Ettől dobtam egy hátast! Szenzációs! 🙂
🙂
Sziasztok!
Tölgyi Juliannát hol lehet utolérni?:-)))
Megkérdezném tőle, hogy van-e valami alternativája a Cocomas helyett, hogy kicsit diétásabb legyen a sajt.
Köszönöm!! 🙂
Szia Dóri,
Joghurttal lehetne helyettesíteni, de annak úgy nem sok értelme lenne, hiszen pont az a lényeg, hogy a tejérzékenyek is tudják fogyasztani.
Dóri, én csak 10 dkg-t teszek bele.
Drága Szafi! Ha tejfehérje és tojás allergiám van, mivel tudnám a ToTu-t helyettesíteni? Hiányzik a sajt sok megszokott ételből és jó lenne valamilyen alternatívát találni 🙂
Sajnálom 🙁
Ha bírod a szóját akkor esetleg próbáld meg a tofut. (én sajnos azt nem bírom). 🙁
Violife sajtokat javaslom, ugyanez a problémám, isteniek!
Ez zseniális!!! 🙂 Szafi, te próbáltad? Tényleg finom?
Még nem próbáltam, de Julika receptjeiben maximálisan megbízom. Biztos nagyon finom 🙂
Szia!
Holnap lesz a napja, hogy kipróbálom ezt a receptet!!!
Remélem sikerülni fog… 🙂
Megírom majd, hogy milyen lett…
Anita
Szia Szafi és mindenki!
Elkészítettem ma ezt a sajtot. Szerintem nagyon finom. Olyan az íze, mint a macisajtnak, de egy kicsit masszívabb az állaga. Nincs se kókusz, se karfiol íze. Tényleg szépen lehet szeletelni és még reszelni is… 🙂 Én salátába tettem felkockázva és nagyon feldobta. Már csak az a kérdés, hogy vajon lehet e fagyasztani…? Beteszek egy darabot a fagyóba és majd kiderül. Szóval ajánlom ezt a sajtot azoknak, akik szeretik a lágyabb állagú sajtokat. Most is ezt eszem és egyre inkább úgy érzem, mintha macisajtot ennék. De ez tényleg maci és NEM TRAPPISTA!!!
Szafi, van képem is róla… Hol lehet feltölteni?
üdv.: Anita
Kedves Anita,
De jó nagyon örülök, hogy sikerült és, hogy ízlik.
Előre is köszönöm a képet 🙂 Ide tudod elküldeni: dietasetelekwebshop@gmail.com
És köszönjük az infokat is.
Milyen lett fagyasztás után? fagyasztható a sajt?
Szia Szafi és mindenki!
Jelentem sikerült a fagyasztás!!! 🙂
Egy nagyobb darabot betettem tegnap délután a fagyóba és ma délelőtt kivettem.
Hagytam a zacsiban kiolvadni és láss csodát! Ugyan olyan, mint mikor tegnap betettem… 🙂
Kedves Szafi, kiírhatod a recept mellé, hogy fagyasztható is. 🙂 🙂 🙂
Küldöm a képet is…
Sziasztok, Anita
Zselatin helyett mehet agar-agar?
Szia Szafi
Most készülök hozta de elakadtam..a karfiolt megfőzzem?
Köszönöm a választ
Szia!
Hát a gyors válasszal elkéstem, de talán a későbbiekben segíthetek másnak is a válasszal.
Én úgy készítettem, hogy a nyers karfiolt aprítóba ledaráltam, majd serpenyőbe tettem és öntöttem hozzá egy picike vizet, lefedtem és kb.10 percig pároltam. Ennyi idő alatt szépen megpuhult a karfiol. Aztán folytattam a recept szerint az összekotyvasztást…
üdv.: Anita
szervusztok, lehetne egy lehet masnak buta kerdesem? 😉 nekem nem igazan egyertelmu ez a 6dkg zselatin. 6dkg az 6db kis zsacsko zselatin por,mert 6grammos 1 db. valoban ebbol 6csomag kell vagy 6 dkg kesz zselatinra ertendo?
udv
akos
Szia!
6 dkg zselatin kell tényleg. Ami ugye 60 g… 🙂 6 g * 10 = 60 g. Tehát, ha 6 g-os zacsijaid vannak, akkor 10 db kell belőle.
Remélem segítettem…
üdv.: Anita
Minek kell bele sütőpor ha nem is kell sütni? És mi az a tojás túró? Köszi
Attól jobb lesz az állaga.
Gusztus dolga, nekem kilóg a kókusz 🙁
Gabi
Cocomas helyett Totu krém vagy krém extra jó lehet?
Elkészítettem cocomass helyett Totu krémmel. A zselatint vízben oldottam fel, de szerintem a fele is elég bele így. Kóluszolajból csak 15g-ot tettem bele, így kb. Az egész csak 500 kalória körül van maximum. ???? és nagyon finom
leírnád így a pontos receptet?
Szia Szafi!
Ha a totu helyett túrót teszek bele, működhet a dolog?
Válaszod köszi!
25 dkg karfiol
25 dkg totu krén extra
15 dkg totu
15 g kókuszolaj
10-15g himalaya só
6 g sütőpor
15 g almaecet
5 g citromlé
4-6 dkg zselatin
1.,a többi hozzávalót aprítógépbe összeturmixolom 3., majd beleöntöm a felolvasztott zselatint
2.,a zselatint annyi vízben odom fel amennyit felvesz és megmelegítem
(én egyszer az olajat is hozzáadtam a zselatinhoz és úgy olvasztottam fel de az íze iszonytosan rossz lett és ki kellet dobnom)
Egyszerűen mennyei! Nem győzök betelni vele és készíteni, főleg paleos panírban, rántott sajtként. Köszönöm Szafi!!! <3
Szia Szafi! Hogy panírozod és sütöd? nekem nyílgyökérliszt és szezámmagliszt volt a panír, elötte kicsit sóztam a karfiol sajtot, és sütöpapírt olajoztam ki és sütöttem kb 200 fokon, de szétfolyt az egész. finom volt ízre, csak hat szétfolyt cucc, nem igazán "rántott" sajt. köszi elöre is:-)
Hány kalória lehet ez a tömb összesen?:)
Sziasztok! Miutãn beleöntöm a masszát a formába, megy be a hûtôbe?
Nagyon tetszik a recept, szeretném is megpróbálni, – de először megvárom a nyugdíjemelést. Kb. 1/2 kg sajt – amihez az alapanyagokat egyszer meg kell venni, 6500,- Ft. Jó lenne, de először írok Orbán Úr/Elvtársunknak. Kevés a nyugdíjemelés, nekem pedig nagyon kellenének a kimélő, egészséges ételek. Kétféle rosszindulatú rák.
Azért folytassátok, figyelemmel kísérem az összes JÓ receptet, csak sajnos nem tudom kipróbálni.
Üdv, jó főzőcskét és jó próbákat.
2 tojásból készítettem a totut, mert nem volt itthon több, az ajánlott mennyiség 4-5 tojásból lesz meg, ami kb 250 ft, a zselatin Szafi féle nem tudom, mennyi, de sima bolti 220 ft 2×20g, szerintem elég ennyi bele, de mondjuk 330 ft a receptben írt mennyiség. A kókuszolaj 1500 ft 1 kiló, ami brutál sokáig elég, ha csak ehhez van használva, a karfiol 4-500 ft egy fej, amiből egy kisebb fej 2-3 ekkora adag sajtra elég. Az ecet és citrom talán minden háztartásban van, de ha nincs is, számoljunk rá 1000 forintot, és akkor túloztam. Persze nekem is álmom csak Szafi termékeket használni, de én se engedhetem meg magamnak, viszont elég sokmindent lehet úgy helyettesíteni, hogy mentes maradjon. Ez így kb 3000 forint befektetés, viszont sokáig csak tojást és zselatint kell venni, 2-3 adagonként meg karfiolt (maradékot fagyasztani kell nyersen 250g-onként mérve és akkor mindig van kéznél), tehát kb 600-700 ft/550-600g sajt, nem rossz szerintem. Szafi termékekkel ennél valamivel több, viszont sokkal olcsóbb, mint egy bolti mentes sajt.
Sziasztok, nagyon örülök ennek a receptnek, de sajnos a karfiol, brokkoli, karablábé sem játszik nálam, esetleg tipp, hogy mivel készíthetnék sajtot? 🙂 köszönöm szépen!
üdv: Vivi
Szia Vivi. Van cukkinis recept is a blogon 🙂 https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/07/paleo-hamis-sajt-cukkinibol-tejmentes.html
Nemrég találtam az oldalra és a termékekre, kipróbáltam a lángost, elkészítettem a totut is, csak a sajt volt a „régi” isteni finom. Legközelebb a sajt is innen lesz. Köszönöm, hogy vagy Szafi 🙂 Detti
Sziasztok!
A totut mivel lehetne helyettesíteni? Sajnos tojást sem ehetek 😒