Ropogós almás zabkeksz |
Ropogós almás zabkeksz recept Lídiától
Hozzávalók:
- 100 g zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 20 g almarost (almarost ITT! / 20 g zabpehelyliszttel helyettesíthető, de úgy nem lesz almás a keksz) (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 1 S-es tojás + 50 g Cocomas vagy 1 M-es tojás+ 30 g Cocomas (Cocomas ITT!)
- 2 ek. Szafi Reform negyedannyi cukorhelyettesítő (Szafi Reform cukorhelyettesítő ITT!)
- 1 kk. szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- csipet só (himalaya só ITT!)
- 25 g cukormentes étcsoki aprítva (étcsoki ITT!)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást a cocmas-sal felhabosítjuk és hozzáadjuk azt is. A sütőt 180 fokra melegítjük. A masszából vizes kézzel golyókat formázunk, majd kilapítjuk őket keksz alakúra. Előmelegített sütőben alsó-felső sütésen kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből 10 db keksz lett.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Veganblog/Instagram)
Vegán almás zabkeksz
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Ez a recept maradékmentésre is alkalmas, ha van otthon kicsit ráncosodó almánk, erre tökéletes.
Ha valaki csokisan szeretné, csak adjon hozzá egy evőkanál cukormentes kakaóport; ha pedig valaki nagyon siet, vagy nincs otthon alma, anélkül is elkészíthető.”
8 db 30 perc
Hozzávalók:
- 1 nagy alma – apróra felkockázva – nem reszelve!
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) Szafi Reform (gluténmentes) zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely lisztté darálva vagy 40 g Szafi Reform zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál Szafi Reform chiamag (Szafi Reform chia mag ITT!)/őrölt lenmag
- csipet Szafi Reform Himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 kiskanál Szafi Reform őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 1/8 kiskanál Szafi Reform kurkuma (Szafi Reform kurkuma ITT!), gyömbér (Szafi Reform őrölt gyömbér ITT!)
- 1/2 bögre (alaposan megpakolt) (ez kb. 110 g – de ha édesebben szereted, lehet több is) puha, magozott datolya – ha kell, előtte áztassuk be akár a növényi tejbe
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1/2 bögre natúr növényi tej
- 1 kiskanál friss citromlé
Elkészítés:
Melegítsük elő a 200 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: zabpelyhet, zabpehelylisztet, szódabikarbónát, sütőport, fűszereket, chiamagot.
Turmixoljuk össze teljesen krémesre a datolyát, a növényi tejet, vanília kivonatot, citromlevet.
Adjuk a lisztes keverékhez, dolgozzuk össze.
Keverjük hozzá az almadarabokat is.
Formázzunk belőle a kezünkkel vastagabb kekszformákat – 8 db lett nekünk belőle.
15-20 perc alatt süssük meg 200 fokon, légkeveréssel, míg szépen megbarnulnak.
Tegyük ki rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Update (Ti Készítettétek):
Tóth Cynthia elkészítette, és Szafi Free forrócsokival fogyasztotta (RECEPT ITT!):
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!