A következő tészta recept is azt bizonyítja, hogy nem kell semmiről lemondania, csupán a konyhában kell egy kicsit trükközni.
Light Paleo, csökkentett szénhidráttartalmú, csökkentett energiatartalmú tésztát fogunk készíteni pillanatok alatt. Nagyon egyszerű lesz elkészíteni, egyáltalán nem igényel kézügyességet és szakácstudományt sem, sőt még tésztavágógép sem kell hozzá….
- 120 g kókusztej
- 1 tojás (65 g kókusztejjel helyettesíthető)
- 3 gramm só
- 25 g Szafi Reform darált útifűmaghéj (a visszajelzések alapján darálatlan útifűmaghéjjal is működik a recept)
A kisült tésztát lehúzzuk a zsírpapírról, feltekerjük mint a palacsintát, csíkokra vágjuk és szétszedjük.
Házi tészta |
Paleo házi tészta készítése TikTok videó:
|
Update:
„Elkészítettem a tészta receptedet, amit az új videóban láttam. Kókusztejem nem volt, ezért sima tejjel készült, de egyből dupla mennyiség, hogy legyen holnapra is. smile hangulatjel Finom lett, tökéletes tészta helyettesítő. A színe valamiért sokkal sötétebb lett nekem, mint neked a videón. De nem volt száraz, finom lett.” (Virágh Bea)
„Még egyszer meg szeretném köszönni a tészta receptjét, igazi fordulópont a diétámban! :)” (Szűcs Krisztina)
A blogom legalacsonyabb szénhidráttartalmú tésztája |
A blogom legalacsonyabb szénhidráttartalmú tésztája |
Jó hír, hogy akinek nincs darálója, vagy nem tudja finomra őrölni az útifűmaghéjat, NEM BAJ! Darálatlanul is működik a recept!
Legalábbis a visszajelzésetek alapján: „Szia! Elkészítettem a szénhidrátmentes tésztát. Kókusztej helyett sima tejjel és nem daráltam meg az útifűmaghéjat. Sajtos-tejfölösen ebédeltem. Köszi a receptet!” (Farkas Sz.)
Szafi Reform Light paleo tészta |
smile hangulatje”Elkészítettem az útifűmaghéjból alkotott light paleo tésztát: Medvehagymás tejszínes szószt csináltam rá, megszórtam sajttal így tálaltam. Így nem éppen paleo, de mindenki úgy alakítja a feltétel ahogy éppen étkezik. Örülök, mert ezentúl lelkiismeret furdalás nélkül ehetünk tésztát.” (P. Angel)
Medvehagymás tészta |
Szilvi is elkészítette a tészta receptet és ő pizzaként ette: „Én is elkészítettem a tésztát tojás nélkül, 0,1%-os tejjel csináltam (tojás helyett +65 gramm tej került bele). Pizza készült belőle. Zseniális lett. Köszi a receptet, életmentő nekem, tésztafüggőnek.”
Pizza |
Viki konyhájában halkrémmel feltekert tészta került a tányérra. smile hangulatjel
Viki halkrém receptje: 1 doboz olajos hal, 3 db kemény főtt tojás, 1 citrom leve. Ezeket egy kisebb késes robotgépben összetörjük és megtöltjük vele a tésztát, majd feltekerjük és szeletekre vágjuk.
Tésztatekercs |
Kónya Katalin is elkészítette a csökkentett szénhidráttartalmú tésztát és mákos tésztaként ette vanília öntettel (ami víz, vaníliás protein, konjac liszt felhasználásával készült).
Mákos tészta |
„Elkészítettem az útifűmaghéjas szénhidrátmentes tésztát, én nem vágtam fel hosszú metéltnek, hanem a megsütött lapokból Lasagnet sütöttem. Nagyon finom és gyors!!!”
Paleo lasagne |
Szakály Mariann paleo derelyét készített a fenti tészta receptből:
Paleo derelye |
Csökkentett szénhidráttartalmú vacsora ötlet @pinteralexa Instagramjáról: „Házi pestos csirkemell házi #szafifitt paleo tésztával.”
A blogomon található legalacsonyabb szénhidráttartalmú tészta |
Paleo, élelmi rostban gazdag tészta |
Pillanatok alatt elkészíthető, nagyon egyszerű ebédötletek!
Tippet tőletek (képek forrása: Instagram):
– Nyitrayné Bakos Annamáriáiéknál családi kedvenc: „Szafi Reform Diétás Bolognai alap (pulyka darált hússal) Gyerekem vacsorája :)”
de a Vadast is szeretik nagyon:
„Szafi Reform Diétás Vadas alap + Köles spagetti. Férjem vacsorája. Imádjuk a vadast!”
– Kovács Mónika az Indiait és a Vadast tesztelte:
„Mai ebèdre #szafifitt indiai álom csirke volt rizzsel. Könnyen és gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. Imádta az egész család.”
„Vasárnapi ebéd… Szafi Reform vadas (pulykacombfiléből) Szafi Free nokedlivel. Imádom. Egyszerű és nagyszerű! Meg tudnám enni minden nap.”
– György Kata, ezt írta a Vadasról: „Szafi Reform vadas. annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni.” A bolognait pedig így ette: „Holnapi ebéd dobozolva! Szafi Reform bolognai spagetti házi szénhidrátmentes tésztával. Isteni finom lett!”
– Nádas Nóri cukkini spagettivel ette Szafi Reform bolognait
– Csilla pedig nem gluténérzékeny így ő az Indiai álom szószos csirkemellet bulgurral ette, és azt írta, hogy mennyei!
–>Szafi Reform vadas receptje ITT található!
–>Szafi Free vegán nokedli recept ITT található!
–>Szafi Reform alapporok ITT találhatóak!
Gunics Andrea lasagne-t készített ebből a tésztából:
–>Szafi Reform bolognait így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Kovács-Szili Nóri mákos tésztát készített belőle, neki ilyen lett:
Ági is tesztelte a minimális szénhidrát tartalmú light paleo tésztát, neki is nagyon ízlett:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
arra gondoltam,hogy a kókusztejet lehet -e helyettesíteni joghurttal?mert ennek a kalóriáját a kókusztej adja ki java részt.Ha lehet joghurttal,akkor szerintem,sokkal kevesebb kalória-értéke lesz.És végül is ezt palacsintasütőben is meg lehetne csinálni,igaz?talán egyszerűbb és gyorsabb…köszönöm az ötletet:Anita
Kedves Anita,
Szerintem ennyi kalória nem árt 😉 de ettől függetlenül sima tejjel is készítheted 🙂
Elkeszitettem es nagyon finom lett. Imadom a receptjeidet es a termekeidet. Le a kalappal elotted
Sz. Andi Londonbol
Nagyon örülök, hogy ízlett 🙂 Egészségetekre <3
Szia!
Ma reggel másodszorra készítettem el ezt a tésztát. Mivel sietnem kellett, a pontos recept után nem értem rá kutatni, és kicsitt hígabb lett, mint a recept szerinti. Végül is ennek annyi előnye volt, hogy a folyadék jobban szétterült, így vékonyabb lett. A sütőben gond nélkül megszilárdult így is. Csak azért írom le, hogy ha valaki vékonyabb tésztát szeretne, nyugodtan hígíthat rajta. Köszönöm a receptet!
Szuper 🙂 Köszönjük az infót! 🙂
Drága Szafim! Megsütöttem, tej helyett vízzel és utimaghéjliszttel :))) Működiiiik 🙂
Nagyon finom , köszönet a remek receptért!!!!!!!!!!! pusy
Nagyon örülök, hogy ízlik Ronim! :*
Nagyon finom lett, ritkán találok a laktóz és glutén mentes receptek között ilyet, ami igazán ízlik is. Köszönöm
A Krisnások tojás helyett sárgaborsó lisztet, vagy csicseriborsó lisztet használnak, ezektől még sárga is lesz a süti, és tej helyett elég a víz is… Kipróbáltam többször is, és bevált. Az ötlet amúgy kitűnő, és biztos finom is, csak azok jutottak eszembe, akik tejet se, és tojást se ehetnek… Ágnes Katalin Tóth
Köszönjük az infot 🙂
A tojás egyébként kihagyható simán a receptből, és akkor 65 gramm kókusztejjel többet kell hozzáadni. 🙂
Kedves Szafi!
Nagyon finomak a receptjeid, már többet kipróbáltam.
Sajnos én ugyan ilyen helyzetben vagyok, mint ez a hölgy akiről a bevezetőben szó van.Annyi a különbség hogy én két évig paleóztam, mozogtam,aktív életet éltem és a súlyom nagyon, lassan kezdett változni, de legalább már lefelé.Nagyon kemény munkával , másfél év alatt adtam le 8 kg-t. Ezalatt a paleós ismerősök havi, 5-6 -7 kg-ról beszéltek. Elhülve olvastam hogy ez a hölgy 2 hónap alatt leadott 12 kg-t.Sajnos egy évvel ezelőtt eltörött a térdem, és azóta sem jött rendbe. Az addigi mozgás, szép lassan abbamaradt és az év végére már falórohamokkal kompenzáltam a lelki bajaimat. Természetesen amit nagy nehezen leadtam az villám gyorsan vissza is híztam. Most éppen egy műtétre várok, de már nem bízom benne, hogy lemegy az a felesleg, ami felszedtem.
Azt szerettem volna megkérdezni tőled, hogy ez a módszer ami a hölgynek bevált, ennek találok valahol leírását, vagy mintaétrendet?
Köszönöm addig is a finom recepteket és további jó munkát kívánok! Nagy Zsuzsa
Kedves Zsuzsa,
Itt a blogon találod a tanácsaimat és a mintaétrendeket is, fent a tanácsok közt: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/search/label/tan%C3%A1csok-di%C3%A9t%C3%A1hoz
Nagyon megörültem ennek a receptnek. Elkészítettem, és gyönyörű gusztusos tészta lett. De sajnos az íze és állaga, számomra ehetetlen volt. 🙁
Szia,
Nagyon sajnálom h nem sikerült, mert nagyon finom íze van egyébként.
Ugyanezekkel a márkákkal dolgoztál, mint én?
Én hígabban készítettem, mert nem emlékeztem az útifű mennyiségére s amúgyis fogytán van (finomra darált), s kókusztej hiányában vízzel, de még így is igencsak elégedettek voltunk az eredménnyel 🙂 Mikróban készítettem, kis adagokban, mert gyorsan kellett valami a páromnak a sült vöröskáposztához. Amint lehet, ki fogom próbálni kókusztejjel, bizonyára jót tesz neki, főleg, ha édesen eszem a tésztát.
Nagyon jó kis recept! Nekem ugyan nem hiányzik a tészta, de azért kellemes volt újra mákos tésztát enni (ha ismerek is más megoldásokat, de azok sokszor túl szénhidrátosak és kevésbé tésztásak). Köszönet érte! Egyszerű ötlet, de nekem nem jutott eszembe, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó lehet az eredmény, még nem olyan nagyon régóta használok útifűlisztet s máskor mindig olajos magvakkal vagy maglisztekkel szerepelt… Kalóriatartalma ugyan igencsak apró egy adag tésztának, de ez egyrészt sokszor és sokaknak előnyös lehet, másrészt ez csak az alap, a feltét még sokat tud dobni rajta… Sokoldalú recept 🙂
Zita
Kedves Zita,
Nagyon örülök, hogy ízlett! 🙂 Egészségedre 🙂
Kedves Szafi!
Elkészítettem a Mindenmentes tésztádat. Reggelire halkrémmel töltöttem. Már több alkalommal készült a konyhámban, köretnek, totuval, halkrémmel töltött. Hálás vagyok ezért a tésztáért (is). Nekem nagyon ízlik, s nem utolsó szempont, hogy pillanatok alatt elkészül. Még egyszer köszönöm.
Feltettem a blogomra, hogy minél többen ismerjék meg ezt a receptedet is. Természetesen hivatkozással Rád a blogon. Köszönöm.
http://vikkokucko.blogspot.hu/2015/04/minden-mentes-teszta-halkremmel.html
Persze, természetesen. 🙂 És én köszönöm! 🙂 – ui.: elküldtem megint az emailt ha nem ment át, akkor légyszíves írj nekem, ide: dietasetelekwebshop@gmail.com
Köszönöm, puszillak!
Sziasztok!
A pizzatészta milyen lesz állagra összesütés után?
Sziasztok!
Útifűmaghéj helyettesíthető valamivel?
Köszönöm
Szia,
Még nem próbáltam ki, de ha meglesz a tökéletes helyettesítője, akkor megírom. 🙂
Sziasztok!
Én ma próbáltam a receptet, de egyből leteszteltem lenmagliszttel is, s működik!!! Arányokat nem tudok…
Kedves Szafi!
Gratulálok a receptjeidhez és ötleteidhez, a kreativitásod nagy segítség sokunk számára. A problémám a következő lenne, elkészítettem én is a receptet, először darálatlan útifű maghéjjal próbáltam, minden simám ment, finom is lett. Tegnap vásároltam útifű maghéj lisztet, továbbra is pontosan követtem a leírtakat, ugyanúgy készítettem és sütés során teljesen bebarnul a keverék és nagyon gumis állagot vesz fel, plusz a szaga hínárra emlékeztet és az ízével sem vagyok megelégedve.Mi lehet a probléma? Tapasztalt esetleg valaki hasonlót? Köszi a válaszokat előre is. Brigi
Az útifűmaghéjlisztet én sem szeretem, azért is nem úgy készítettük. Igaz sokan írták úgy is jó lett, de ezek szerint te is finnyás vagy rá. Én csak annyit tudok javasolni, hogy lisztből kevesebbet adjál hozzá (mivel az sokkal koncentráltabb, mint maga az útifűmaghéj) hátha úgy finom lesz. (Habár akkor is barnább lesz, mint nekünk a videón).
Az előbb én is kipróbáltam a receptet. Azt nem mondanám, h finom lett, de ehető. Az illata kellemes. Többen írták, h gumis állagú lett. Ők valószínűleg vastagabbra hagyták a tésztát a kelleténél. Én véletlenül úgy oszlattam el a masszát, h az egyik oldalra több jutott, a másikra kevesebb. Ahol 1-2 mm vastag volt a tészta, ott jó lett az állaga is. Ahol vastagabbra sikerült, ott nekem is nyúlós, gumiszerű lett.
Nekem a Szafi féle útifűmaghéjliszttel szuper íze lett, olyan mint egy búzalisztes sós palacsinta, nagyon finom, se mellékíze nincs, se gumiszerű állaga – a titok nyitja lehet, hogy az, hogy én zsírszegény tehéntejjel készítem 🙂
Kedves Szafi!
Én szénhidrátmentesen étkezem (jó eredménnyel :))) ezért próbáltam ki a receptet.
Két kérdésem van:
én sütőpapíron sütöttem, nem tudom, a szilikonos zsírpapír milyen. A sütőpapírról nem lehetett lehúzni, cafrangokban szedtem le, de meg tudtam menteni a 80%-át. Szilikonlapon is lehet esetleg? Hátha arról lejön, a szilikonos zsírpapírt nem ismerem.
Én tojással tejjel készítem, de nem tudom, hogy azt miként tudom grammra mérni. Meg tudnád adni ml-ben is a mennyiséget?
Egyébként mákos laska lett belőle proteines konjaklisztes vaníliasodóval :)) Brutálisan jóllaktam 😀
Köszönöm szépen!
Szia Kira,
Csak szilikonos zsírpapíron jó, akár a tescoban is lehet kapni. Az a lényeg, hogy barna színű legyen és az legyen ráírva h szilikonos zsírpapír.
Kb. 1 ml. tej 1 grammnak felel meg.
Köszönöm szépen, akkor szétnézek a Tescoban!
Mindig szilikonlapon sütöm, és tökéletesen működik azzal is.
Én a sparban kapható 400 Ft-oson szoktam és ha picit vár az ember, hogy hűljön gyönyörűen lejön 🙂
Kedves Szafi!2 éves kisfiam imàdja a tésztàkat,Vele is szeretném ezt a finomsàgot megkóstoltatni,viszont tartok az utifümaghéj erös béltisztitó hatàsàtól.Vagy ebben a formàban nem olyan vészes?Semmiképp sem szeretnék bajt okozni…
Üdv Rencsi
Kedves Rencsi,
Egy nagyon keveset adhatsz neki, de igyon rá eleget!
Szia Kedves Mindenki !
Se boci tejem, se kókusztejem nem volt itthon, de a tésztaevésről már nem akartam lemondani. Tej/tejek helyett vízzel készítettem el. Fantasztikus lett.
🙂
Köszönjük az infót. Puszi!
Szia Szafi!
Ma készítettem először ( tojás nélkül és nem daráltam le az utifűmaghéjat) és isteni lett!!!!Most lapátolom befelé a mákostésztát, nagyon köszi a receptet:)
Üdv.
Ancsa
Kipróbáltam tejjel, és tejjel+tojással is, megsült szépen, feltekertem egyiket és spenóttal töltöttem, másikat mint pizzát. Jól nézett ki, de az állaga, hmm. mint a gumi, alig lehet elrágni.
Furcsa, hogy neked rágós lett. Nem tudom miért lehetett. 🙁
Én mondjuk tésztának szeretem, mert olyan az állaga mint a kifőzött tésztának, de semmiképen sem volt gumis. Útifűmaghéjjal készítetted, vagy liszttel?
Zsenialis Recept! En zabtejjel csinaltam es egy tojassal, es tokeletes lett. Legkozelebb megprobalom tojas nelkul is. Meg egyszer koszi! – egy most mar "guilt-free tesztafuggo" 🙂
:DDDDD
Ez finooooom! Hihetetlen. Kicsit féltem, ugyanis a jótékony hatása miatt néha ittam útifűmaghéjas vizet, de rosszul lettem tőle, nagyon nem szeretem az ízét. A szagát sem. Dehát itt eltűnik az íze 😀 Kevés szénhidrátot eszem már egy ideje, és eléggé hiányoznak dolgok na. Ez bearanyozta a reggelem. Délelőttöm. Nagyon köszönöm!!!!!!
Szia Szafi!
Ma készítettem el először, vacsira, tortilla volt a menü 🙂
Nekem működött a dolog sima Sparos zsírpapírral is!
Üdv, Stella
Kedves Szafi!
Hatalmas áldás a recepted! Elkészítettem,elrontottam (az útimagfűhéjat öntöttem a folyadékba, ezért nem működött az 5mp-es keverés, sok tej kellett még hozzá, ezután benn felejtettem a sütőben, sült kb 20 percig :D) ééés fantasztikus! Imádom! Köszönöm szépen!
Puszka Zsóka
Szia Szafi.
Azt szeretnem kerdezni, hogy mennyi kcal tartalma lehet 100g tesznak? Koszonom
Kedves Szafi 🙂
Ma elkészítettem a szénhidrátmentes tésztát, de számomra ehetetlen volt, mind ízre és mind illatra.
Tojás helyett vízzel és sima tejjel csináltam plusz az útifűmaghéj.
Ennyit számítana a kókusztej?
Szerinted?
Köszi a választ!
Zsuzska
Kedves Zsuzsa,
Sajnálom, hogy nem ízlett. Tojás nélküll még nem próbáltam, lehet, hogy amiatt nem lett finom. 🙁
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy a pizzát hogyan csináljátok ebből?
Sziasztok! Nincs időm átolvasni a hozzászólásokat. Utifűmaghéj helyett lehet mást használni? Nekem graham lisztem, zabpehely lisztem, és rizslisztem van itthon.
Köszönöm!
Sziasztok! Nem sok egy alkalomra a 25g utifűmaghéj? Más forumokon azt írják ne lépjük túl a napi 12g-ot. Egyébként nagyon tetszik a recept. Köszönöm a választ előre is.
Sziasztok Azt szeretném megkérdezni, hogy nem sok egy napra a 25g utifűmaghéj?Az olvastam hogy egy nap max. 12g az ajánlott mennyiség. Különben tetszik nagyon a recept.
Most találtam ezt a jó kis receptet, de sajnos rossz a sütőm, így palacsintasütőben csináltam. 3 "palacsinta" lett belőle….kis, közepes fokozaton csináljuk, hogy ne süljön. Nagyon szépen megfordítható.
Sziasztok! Én is elkészítettem, nem lett rossz, bár nekem nagyon sós lett, diósan ettem. Mindenképp bele kell tenni ezt a sómennyiséget? Jó kis alap tészta egyébként, így "főtt tészta"-ként szerintem nem eszi meg a család, de ki fogom próbálni pizza és lasagne formájában. Köszönöm: Emese 🙂
Nekem is eleg sos lett, bar en kokusztej helyett vizzel keszitettem. Valoszinuleg ebben az esetben elegendo sokkal kevesebb so is, mert nem kell a kokusztej termeszetes edesseget ellensulyozni. Viszont lasagne-nak tokeletes volt a sossaga. 🙂 Alexa
a derelye esetében, ha felkockáztuk, megtöltöttük, akkor még forrásba lévö vízbe dobjuk stb?
Nem kell már főzni (a videóban van róla szó)
Bambuszrost liszttel is működik? Útifűmaghéj helyett…?
Erre a kerdesre en szeretnek valaszt.☺
Az utifuvet nem szeretem annyira…
Úgy még nem próbáltam, de szerintem nem lesz jó 🙁
Nekem nagyon vékony, zsíros lett. Tojás nélkül, krémesebb állagú kókusztejjel készítettem el.(Tojást nem eszek újabban) Háááát… egy fehéres színű, palacsinta tészta szerű cucc lett belőle sütés után. Leitattsm a sírt róla, mert tocsogott benne. (85%-os kókusztejjel csináltam,külföldi márka, A Rewe áruzláncban kapható. Az útifüvet ajándékba kaptam, Naturganik márkájú)
Betöltöttem, de még a lélek nem vitt rá,hogy megegyem. Elég furán néz ki. És a szaga se annyira tetszős.
UPDATE: (Kósta után)
Rágható, de az útifű brutálisan kiérződik.
Ez így nem igazán ízlett.
Ezért érdemes az általam közzé tett módszerrel, alapanyaggal és márkával dolgozni, mert az úgy biztosan tökéletes. 🙂
Tej-, tojás-, gluténallergiám van, ezért én a tojásmentes változatot próbáltam ki, nekem nagyon ízlett, viszont nagyon kis mennyiséget ettem belőle, csak megkóstoltam, és rendkívül megülte a gyomrom. Órákon keresztül fájt, nem tudom,hogy mi lehetett a gond. 🙁
Valószínűleg az útifűt ilyen formában nem szereti a hasad. Sajnos én sem tudok belőle sokat enni, ez nekem is túl durva rost. 🙁
Szia Szafi!
Igen, megcsinálnám úgy is, csak tojást nem eszek, mert lipödéma gyanús vagyok és ronthat a helyzeten.(gyulladást okoz a zsírsejtekben) És az alapanyagokat Németországban nem tudom tőled beszerezni, csak így, amit találok. :/
Próbálkozom tovább.
Németországba is szállítunk, a szállítási infóknál találod a részleteket. 🙂
Nagyon köszönöm a receptet! Az én tésztám tojással és vízzel készült, mákostészta lett belőle és egy falat zöldséges csirkemellragu mellé is megkóstolta anyukám, köretként. Mindkettő finom volt. Nagyon jól esett lelkiismeret furdalás nélkül tésztát enni! 🙂
Kedves Szafi! Arról van tapasztalat, hogy mennyi ideig áll el a tészta? Ha előre elkészítem a következő hétre, arra vajon hogy reagál? 🙂
Sajnos még nem próbáltam, nálunk 1-2 nap alatt mindig elfogyott.
Kedves Szafi 🙂
Ma feleségemmel elkészítettük a tésztát, nagyon jól sikerült 🙂 A kérdésem az lenne, hogy az útifűmaghéjat lehet helyettesíteni mással? Maghéjliszttel vagy bármi más? 🙂 Válaszod előre is köszönöm.
Köszönettel:
Ádám
Kedves Ádám,
Még nem próbáltam mással helyettesíteni, így nem tudom pontosan.
Szia Szafi!
Elkészítettem a tésztát dupla mennyiségben túróstésztának! Hát isteni! Ez nekem 3szorra elég! De egy adag olyan nagy és laktató, hogy alig birom megenni! Köszi a receptet! Üdv Szandy
Timon:
Férfiként valószínűleg én vagyok értetlen de:
"a tej 50g kókuszmasszából és 70g lisztből készül"
Nem értem hogy milyen lisztről van szó mert az összetevőkben nincs írva ilyen.
nem liszt, hanem víz 🙂
Timon:
Köszi,most erősen koncentráltam és így már én is vizet hallottam 🙂
Mivel én elsőre dupla vagy semmi alapon 140g szezámmaglisztet tettem bele és kókuszmassza helyett 100g natúr joghurtot vízzel (dupla mennyiséggel dolgoztam mindenből) így gyorsan kikeverve-kiöntve-kisütve kiváló piskótalapot kaptam 🙂
Mivel nem is hasonlított az általad feltekerhető tésztára így gyorsan leesett hogy valami nem oké és termékmentés címén profi túrós linzer lett belőle. (Xukorral persze)
Legközelebb már nem bénázom 🙂
🙂 🙂
Sziasztok!
Most csináltam meg először a tésztát és ropog a fogam alatt, mintha homok lenne benne. Másnak is volt ilyen gondja, vagy az enyémmel nem stimmel valami?
Annamária
Nekem is ropog a fogam alatt. Az utifűmaghéj ropog. De azt nem tudom,hogy másnál is ez a jelenség megvan e.
Én amióta rátaláltam a receptre, azóta már a teljes kiőrléső tésztát is kiiktattam az étrendemből. Én már készítettem lassagne-t, hortobágyi húsos palacsintát is belőle, de a klasszikus tésztás ételekhez zseniális!Én annyit változtattam csak rajta, hogy 40ml vízet adok pluszban hozzá( így jobban elterül a massza) és 14 percig sütöm a megadott hőfokon!
Köszönöm az alkotóknak!
Sziasztok!
Nagyon örülök ennek a receptnek, én ma wrap "lapnak" használtam a tésztalapot 🙂 megtöltöttem sült csirkemellel és párolt zöldségekkel, felcsavartam, alufólia az aljára, hogy meg tudjam fogni és már falatoztam is jóízűen 🙂 Képet is szívesen tennék fel, de nem tudom hova kell. 🙂
Nagyon köszönöm a receptet! Igazi kincs! 🙂
Szuper a recept, nagyon jól sikerült, nagyon ízlett, máskor is elkészítem!
Sziasztok! Egy kérdésem lenne: az útifű helyettesíthető bambuszrosttal vagy bambuszrostliszttel? A választ előre is köszönöm.
nem helyettesíthető
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy allergiás vagyok az útifüvekre. Lehet ettől allergiás reakcióm? Még ezért nem mertem venni, mert ahhoz kissé drágának találom, hogy egy falat után meg kelljen tőle válnom.
A választ előre is köszönöm.
Ezt a receptet nem ajánlom, ez nagyon nagy mennyiségben tartalmazza, felpuffadhatsz tőle.
Sziasztok!
Én 70 gr cukrozatlan mandulatejjel és 110 gr vízzel készítettem és az állaga nagyon jó lett, viszont ezekhez a hozzávalókhoz sok a 3 gr só! Csak gondoltam szólok! 🙂 Köszi a receptet!
Én azt szeretném kérdezni, hogy ebből a keverékből készíthető-e tésztagéppel tészta? Ha igen, hogyan? 🙂 Hogy ne csak szélesmetélt legyen…. Hanem pl szarvacska, spagetti, csiga.. Köszönöm!
Hogyne lenne készíthető. 🙂
Elkészitettem, de sajnos nekem ehetetlen probálkoztam vele, de nem birtam az ebédet megenni. Borzalmas állagu és izü.
Lehet, hogy más márkájú útifűvel készítetted, más márkával valóban nem jó.
Drága Szafi
Tobb mint két éve paleózok, azóta nem ettem mákostésztát, pedig nálam nagyobb rajongója nincs a világon!
Ez a tészta egyszeruen zseniális!!!! Sóból feleannyit tettem, és 25 gr mákot 25 gr eritrittel daráltam ossze – és annyira finom lett, hogy a hetedik mennyországban éreztem magam! :)))
Egyébként is fantasztikus a blogod és a receptjeid, mar két éve olvaslak és lopom a jobbnál jobb otleteket. Sokszor nehéz megtalálnom a megfelelo alapanyagokat itt a UK-ben, de egyre sikeresebben igazodom el a boltok polcain keresgélve.
Ehhez a tésztához Aroy-D kókusztejet használtam, miutan állt a doboz egy napig a hutoben, leszedtem a suru, krémszeru felso felét, és a vizesebb, hígabb alsó felét tettem a tésztához.
Gratulálok a blogodhoz és további sikereket kívánok!
Kedves Szafi!
Ezer hálám ezért a fantasztikus receptért! 🙂
Az életmódváltásom előtt hatalmas tészta fogyasztó voltam, a kedvenc ételem volt. Amióta odafigyelek a táplálkozásra, minimálisra csökkent nálam a tésztás ételek fogyasztása. Ha mégis eszem ilyesmit, akkor teljes kiőrlésű tésztát fogyasztok, aminek a szénhidrát és kalória tartalma jóval magasabb, mint szeretném.
Szóval nagyon köszönöm a receptet, életet mentett! 😀 További jó munkát és jó egészséget kívánok!
Üdv.: Szilvi