- 150 g laktózmentes túró
- 70 g zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT! /vagy gluténmentes liszt) (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 5 g darált útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
- 5 g só
- 50 g víz
A videó után többé senkinek nem okoz nehézséget SZÉNHIDRÁT-CSÖKKENTETT, EGYSZERŰ NOKEDLIT készíteni. smile hangulatjel
Ezeket a képeket Ti küldtétek:
„Amint megláttam a feltett videódat, el is készítettem. Es nagyon halas vagyok a receptért, mert bár rengeteg diétás receptet kipróbáltam, azokért rajongok, amikben nem érzek lemondást.. es a tojásos galuska ilyen! :)))) nagyon köszönöm a receptet, isteni volt.:)” (Tóth Andi)smile hangulatje
„Elkészült a diétás tojásos nokedli. Nagyon finom, köszi a receptet! :)” (M.Szabó Detti)
Zabos, tojásos nokedli |
Bodnár Éva pedig gombapaprikással készítette (amit egy kiskanál útifűmaghéjjal elkevert kókusztejszínnel sűrített be). Nagy örömömre neki is tökéletesre sikerült.
Zabos-túrós nokedli gombapaprikással |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Ez hány főre elég?
2 főre 🙂
Az útifűmaghéj szükséges? Baj, hogyha elhagyom?
Sajnos anélkül szét fog főni 🙁
Szia Szafi,
Totu is lehet a túró helyett?
Kedves Kinga,
Még nem próbáltam ki, hogy úgy mennyiben változik, de hamarosan elkészítem és megosztom úgy is.
Szia Szafi,
en ma csinaltam meg, egy fore , 2 db tojas egy kis zabliszt so, es viz . 1 db tojas ment a nokedlihez, es a masikbol ( M-es ) rantottat csinaltam kis kokuszolajon . En kihagytam a turot , szuper lett igy is 🙂 A te recepted mennyi kaloriat tartalmazhat ? Marmint egy adagra ? 🙂 A videot sajnos nem lattam, lehet , hogy ott el is mondod 😀 Agi
Örülök, hogy sikerült 🙂
Sajnos ennek most nem számoltam ki az értékeit. :/
Nagyon jól néz ki. Ízre mennyire hasonlít a nokedlihez? Állagra keményebb vagy inkább puha?
Köszi, Nati
Szia 🙂
Ha nem lobogó vízbe teszed, és betartod a 3 perces szabályt is, akkor félpuha 🙂
Sziasztok!Ma elkészítettem a nokedlit,de nekem egy massza lett az egész!Teljesen szét főtt.Én rendes túróval csináltam.Az lehet a baj?? 🙁
Sziasztok! Nekem is mindig szetesik az egesz, egy nagy undorito massza lesz belole…Ezt mind ossze is kanalaztam, hogy karba ne vesszen, adtam hozza meg lisztet es tojast, de a vegeredmeny ugyanaz lett. Most nagyon szomoru vagyok, nem tuodm mit csinaljak a masszammal, ez igy nem tul etvagygerjeszto 🙁
Sajnos nem tudom miért esik szét nektek 🙁 Nekem még sosem esett szét pedig sokszor megcsináltam már.
Sziasztok! Én tápiókalisztel csináltam, sajnos nem volt itthon utifűmaghéj. Szerintem nagyon finom lett, kicsit lágyabb mint az igazi nokedli, de nem zavaró. Nekem a nokedli a kedvenc ételeim köré tartozik. Imádom csirkepörkölttel, és így tojással is. Örülök, hogy tudok anélkül enni, hogy fehér lisztet fogyasztanék. Köszönöm a receptet, azt hiszem sűrűn fogom készíteni 🙂
Szia, a zabliszt helyett lehet hasznalni a szenhidrat csokkento lisztkevereked?
Sajnos úgy nem lesz jó, mert a 2 liszt nem helyettesíthető egymással. De van már fent ch. csökkentős nokedli recept. 🙂
Szia! Fontos, hogy a túró laktózmentes legyen? Zsírszegény túró is jó? Előr is köszönöm 🙂
Igen, azzal is jó lesz 🙂