Hortobágyi palacsinta zabpehelylisztből |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
5 tojás és kb. 2-3 evőkanál (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!) valamint egy csipet himalája só hozzáadásával palacsintát sütöttem. (Teflonos palacsinta sütő alá még kókuszzsírra sem volt szükség.)
Pulyka darált húsból pörköltet készítettem hagyományos módon, kókuszzsíron pirított hagyma, himalája só, bors, házi pirospaprika, paradicsom hozzáadásával. Amikor elkészült, leszűrtem a húsról a levet. A húst a palacsintába töltve feltekertem, majd a leszűrt levet egy doboz zsírszegény joghurttal elkevertem. Meglocsoltam vele a jénai tálba sorakoztatott palacsintákat és kb. 180 C- on 15 perc alatt pirosra sütöttem.
***************************************************************
A recepthez itt találtok sós PALEO PALACSINTÁT: sós palacsinta recept ITT!
Tojásmentes Szafi Free vegán palacsintát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update:
Hortobágyi húsos palacsinta Kozári Valéria tányérján:
„Íme az egyik kedvenc ételem a blogról (ami a férjemnek is nagyon bejött). Annyit módosítottam, hogy 5 tojáshoz 5 evőkanál lisztet tettem és kicsit hígítottam vízzel,hogy lágyabb legyen a palacsinta.”
Hortobágyi húsos palacsinta |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!