Csirkemell zabbundában sült zellerrel és házi ketchuppal, |
A csirkemellet kikloppfoltam, először tojásba, majd zabba (zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!) mártottam, végül egy vékonyan olívaolajjal kikent jénaiban megsütöttem, a tetejére mozzarella sajtot tettem.
A zellert meghámoztam, felszeleteltem, ízlés szerint fűszereztem sóval, borssal és pirospaprikával, majd olívaolajas tepsiben megsütöttem.
100%-os paradicsompürét felmelegítettem, megfűszereztem, só, bors, oregánó, fokhagyma, bazsalikom, xilit, ki hogy szereti. Ha túl híg, egy kis rozs- vagy tápiókaliszttel be lehet sűríteni.
A zellerről nem mondaná meg senki, hogy nem sült krumpli, és a ketchup és rántott hús feelingjéről sem kell lemondanunk!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!