Palacsinta zabpehelyből citromos túrókrémmel |
- 15 dkg zabpehely (zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 3 dl víz
- 1 dl tej
- 2 tojás
Citromos túrókrém recept:
- 200 g túró
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 ek. nyírfacukor (nyírfacukor ITT!)
A tészta hozzávalóit sima robotgéppel kevertem össze, de turmixgépben is összedolgozhatjuk.
Tiramisu palacsintatorta
(A recept készítője: Juhász Vivien)
Tiramisu palacsintatorta
„Nálunk nagy kedvenc a tiramisu, minden formában, legyen az pohárdesszert, palacsinta, torta, vagy a hagyományos verzió.
Most kávés zabpalacsintákat sütöttem, amit pudingos-mascarpone krémmel rétegeztem, tetejét pedig kakaóval szórtam le.”
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
- 4 tojás
- 200 ml tejeskávé
- 120 ml szénsavas víz
- Csipet só
- 2 ek. Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 100 g Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
Elkészítés:
Alapanyagokat jól összekeverjük csomómentesre, 5 percet hagyjuk pihenni, majd kókuszolajsprayvel kifújt serpenyőben kisütjük. Nem tapad, nem ragad, nem szakad, egyszerűen tökéletes! Hamar megsül, én villany tűzhely 7-es fokozatán sütöttem.
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás puding
- Ízlés szerint édesítő
- 375 g mascarpone
Pudingot megfőzzük a tejjel, édesítővel, kihűtjük. Majd robotgép segítségével hozzákeverjük a mascarponet.”
Update:
Zabpelyhes palacsinta reggelire ????
@gretaszilvasi reggelije (Forrás: Instagram,#szafifitt címke)
„Én a zabpelyhes palacsinta receptjét próbáltam ki a blogról, nekem így sikerült.smile hangulatjel
Kis „tornyocskát” építettem belőlük, közé citromos túrókrémet kentem, banánnal, áfonyával és házi eperlekvárral fogyasztottam. Nagyon finom!”
Zabpelyhes palacsinta |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi, zabpehely helyett lehet zabpehely liszt is? Üdv, Judit
Szerintem igen, és úgy akár normál palacsintára is lehet hígítani az állagát. 🙂
Megcsináltam zabliszttel. Olyan híg lett, mint az eredeti palacsinta, de sütés közben "amerikalizálódott". 🙂 Finom, kicsit tovább kell sütni és szépen forgatható, dobható.