Paleo mákos nudli |
Tojásmentes paleo mákos nudli recept Tögyi Julikától smile hangulatjel
- 200 g főtt, pépesített édesburgonya
- 45 g Szafi Reform nyílgyökérliszt (nyílgyökérliszt ITT!)
- 55 g zsírtalanított mandulaliszt vagy kókuszliszt (mandulaliszt ITT! / kókuszliszt ITT!)
- 20 g útifűmaghéjliszt (útifűmaghéjliszt ITT!)
- 1/2 kk. szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- nagy csipet só (Himalaya só ITT!)
Elkészítés:
Az alapanyagokat összedolgozzuk és 15 percre a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztából vékony rudakat sodrunk, nyílgyökérliszttel szórt munkafelületen egyenlő darabokra vágjuk és a tenyerünk alatt megsodorjuk /nem fog ragadni, jól kezelhető lesz/.
Forrásban lévő vízbe rakjuk. Újbóli forrást követően 1 percig lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük és hideg vízben hagyjuk 2 percet, végül ismét leszűrjük és már tálalható is.
*****************
A tojással készült PALEO változat receptjét itt találjátok: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia Szafi! Szerinted sima útifűmaghéjjal is elkészíthető? Köszi a segítséget 🙂
Szia! Kipróbáltam és útifűmaghéjjal is működik, nagyon finom. :-)Heni
Szia! a fentiböl mennyi lesz végül? édesburgonya helyett mivel lehet még jó? Köszönöm!
Nyílgyökérliszt helyett CH csökkentett liszttel esetleg valamelyik Free liszttel is elkészíthető?
azokhoz a lisztekhez külön recept van itt a blogon