Avokádó krém fetasajttal |
- 2 db érett avokádó
- 2 db főtt tojás
- 10 dkg házi -sós oldatban érlelt- fetasajt
- citrom bors (ízlés szerint)
- csipet cayenne bors só (csak kóstolás után tegyünk bele, mert a feta is sós)
Ha keménynek találnánk a krémet, akkor a feta sajt sós oldatával hígíthatjuk, de ügyeljünk az ízére, nehogy túlsózzuk.
A hozzávalókat késes robotgépben pépesítjük. A feta sajtot darabolva adjuk hozzá, ha kicsi a robotgépünk. Ha nagyobb gépben készül, akkor mehet bele egyszerre. Amikor kikevertük, megkóstoljuk, s ha még kell utána fűszerezzük.
Egy éjszakát pihentessük a hűtőszekrényben, majd reggelire pirítós kenyérre (diéta szerint ki milyet eszik) kenve, jó étvággyal elfogyaszthatjuk.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!