Almás-mákos Charlotte |
Piskóta hozzávalói:
- 6 db tojás
- 3 ek. víz
- csipet só (Himalaya só ITT!)
- 10 dkg Szafi Reform süteményliszt (paleo süteményliszt ITT!)
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval és a vízzel félkemény habbá verjük, mikor félkemény a tojásfehérje, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, habosra kavarjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet. 175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső funkción 16 percig sütjük. (A tepsi mérete 33*23 cm)
Miután kihűlt 1 cm-es hosszú szeletekre vágjuk.
- 6 dl To-tu-tej vagy kókusztej (ToTu tej ITT! / kókusztej házilag)
- 10 dkg őrölt mák (mák ITT!)
- 15 dkg Szafi Reform eritrit (lehet kóstolni, elég-e) (eritrit ITT!)
- késhegynyi őrölt fahéj és vanília (fahéj ITT! / vanília ITT!)
- 1 bio citrom leve és héja
- 2 dkg zselatin (zselatin ITT!)
- 1 kk. Szafi Reform konjacliszt (konjak liszt ITT!)
- 1 db zöldalma apró kockákra vágva
Elkészítés:
A zselatint az eritrittel és 1,5 dl tejjel felolvasztjuk.
A többi tejet felforrósítjuk, belerakjuk a mákot és 5 percig áztjuk.
Ezután a konjacliszt kivételével minden alapanyagot krémesre turmixolunk, hozzáadjuk a konjaclisztet és végül az almakockákat.
A süti összeállítása:
Egy őzgerinc sütőformát folpackkal béleljük ki.
Az előre felcsíkozott piskóta szeletek oldalát kenjük be baracklekvárral és fektessük egymás mellé a formába.
A krémet féldermedésig hűtsük le, majd öntsük rá a piskótára. Végül a tetejét is rakjuk ki a lekváros piskótaszeletekkel.
Dermedésig hűtőben tároljuk.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!