Ti Készítettétek Recept
(A recept beküldője: Szabó-Kertész Anita)
Paleo bejgli torta recept
Paleo bejgli torta |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
Tészta (zserbó pite tésztája):
- 150 gramm Szafi Reform paleo süteményliszt (süteményliszt ITT!)
- 2 tojás sárgája
- 75 gramm kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 75 gramm víz
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák (mák ITT!)
- 2 marék mazsola (Szafi Reform arany mazsola ITT!)
- 16-20 dkg darált eritrit (ki mennyire szereti édesen, szerintem 16 dkg elég) (eritrit ITT!)
- 1 rúd vanília kikapart belseje (vaníliarúd ITT!)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csipet fahéj (fahéj ITT!)
- 1 dl kókusztej (kókusztej ITT!)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (nagyon könnyen összeáll) és hűtőbe tesszük amíg a tölteléket elkészítjük.
A diót összekeverjük az eritrit felével, ahogy a mákot is. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét és a reszelt citromhéjat elosztva a töltelékek között és az 1-1 marék mazsolát. A mákos töltelékhez jöhet a két csipet fahéj. Az 1 dl kókusztejet megmelegítjük, a kétharmada a mákos töltelékhez megy, a maradék a dióshoz. Összekeverjük és a töltelék kész is.
A diót összekeverjük az eritrit felével, ahogy a mákot is. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét és a reszelt citromhéjat elosztva a töltelékek között és az 1-1 marék mazsolát. A mákos töltelékhez jöhet a két csipet fahéj. Az 1 dl kókusztejet megmelegítjük, a kétharmada a mákos töltelékhez megy, a maradék a dióshoz. Összekeverjük és a töltelék kész is.
A tészta kétharmadát egy kb. 24 cm átmérőjű pite formába belenyomkodjuk úgy, hogy pici pereme is legyen, villával megszurkáljuk. Ezután egyik felére jöhet a diós, a másik felére a mákos (a töltelék arányát kedvünkre variálhatjuk, nálunk jobban fogy a diós úgyhogy én 1/4-3/4 aránnyal készítettem).
A maradék tésztát két szilikonos zsírpapír között kb. fél cm-esre nyújtjuk, vagy egyszerűen tapicskoljuk és mintákat formázunk belőle, majd óvatosan, késsel alányúlva a töltelékre helyezzük díszítésként.
A maradék tésztát két szilikonos zsírpapír között kb. fél cm-esre nyújtjuk, vagy egyszerűen tapicskoljuk és mintákat formázunk belőle, majd óvatosan, késsel alányúlva a töltelékre helyezzük díszítésként.
180 fokon sima alsó-felső sütéssel 15 percig, majd 165 fokon további 20 percig sütjük. (Az én sütőm kicsit jobban süt. Ha pirul a széle érdemes letakarni)
Isteni finom, akik megkóstolták nem akarták elhinni hogy ez nem az igazi. Ez a tészta nem alkalmas a klasszikus bejgli formára göngyölésre, de tortaként nem reped ki és nincsenek szélek. ????
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
A kókusz olaj híg kell hogy legyen hagy használható dermetten is?
híg legyen 🙂