Szaloncukor (paleo és vegán) |
- 100 g Szafi Reform süteményliszt (süteményliszt ITT!)
- 60 g víz
- 50 g Szafi Reform kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
A vizet és az olajat fel kell forralni, majd kis fokozatra venni a hőmérsékletet és hozzáönteni a lisztet. Pár pillanat alatt elválik az edénytől. Ekkor kész van.
A masszát le kell hűteni, majd ízesíteni.
- 50 g a fenti alapból
- 15 g Szafi Reform Bounty ízű krémpor (Bounty ízű krémpor ITT!)
- 1 ek. víz
2. Ízesítés: Csokis szaloncukor
- 50 g a fenti alapból
- 15 g Szafi Reform csokipudingpor (csoki pudingpor ITT!)
- 1 ek. víz
3. Ízesítés: Mákos szaloncukor
- 50 g a fenti alapból
- 10 g őrölt mák (mák ITT!)
- 1 kk. bio citromhéj (bio citromhéj ITT!)
- pici fahéj (fahéj ITT!)
- 10 g áfonya
- 1 ek. víz
- 35 g a fenti alapból (itt már csak ennyi maradt)
- 10 g pirított őrölt dió
- 1 kk. bio citromhéj
- 1 kk. rumaroma
- 10 g áfonya
- 1 ek. víz
Az ízesített masszákat tegyük hűtőbe, majd formázzunk belőle rudakat, végül igazítsuk 10 g-os szaloncukor formára.
Hústű (vagy fokpiszkáló) segítségével mártsuk olvasztott csokiba (paleo csoki ITT!).
Dermedésig tegyük hűtőbe.
Általános beltartalmi értékei darabonként:
- 49 kcal
- 0,8 g fehérje
- 3,8 g zsír
- 3 g szénhidrát
*A „mindenmentes” annyit jelent, hogy mentes a leggyakrabban gondot okozó allergénektől: pl. glutén, tej, tojás, szója, magfélék..
****************
Szafi Free vegán fehérjés gesztenyés-diós szaloncukrot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
*Paramami – Mother – Blogger * Insta képe még csupasz Szafi Reform szaloncukrairól: „Nagyon nagyon finom lett!”
Ági készítette, és írta: „Elkészültek a #szafireform szaloncukrok.
4 ízben. Kókuszos, csokis, mogyorós, és spekulatius keksz ízesítésű.
Brutál finomak!”
Kószó Bianka is tesztelte, Ő diós töltelékkel készítette el:
Kordisné Berta Annamária tesztelte a „mindenmentes”, Szafi Reform szaloncukort:
„Készítettem a recept alapján két adag szaloncukrot egy adag kakaósat és egy adag kókuszosat, nagyon nagyon finom ez is. A maradék alaptésztát betettem a fagyasztóba hogy karácsony előtt is tudjak még csinálni mert ez az adag nem hiszem hogy megmarad karácsonyig.”smile hangulatjel smile hangulatjel
Szaloncukor („mindenmentes”) |
„Nálam is elkészült egy próba adag a szaloncukorból. Az alap receptből egy fél adagot csináltam és ahhoz adtam hozzá egy 30 g-os marcipános fehérjeport. Ebből az adagból nekem 13 db normál méretű szaloncukor lett. Nagyon finom és legközelebb biztosan nem fél adag készül belőle.”
Proteines szaloncukor |
Hideg Evelin tiramisu ízesítéssel készítette el (tiramisu ízű pudingporral).
Evelin ezt írta róla: „Én utáltam a szaloncukrot, mert mind olyan mű volt, és nem ehettem…EDDIG! Szafi, neked köszönhetően én sem maradok ki a jóból! Ez az igazi ajándék!”
G. Tóth Krisztina karácsonyi szaloncukrai:
„#szafifitt paleo szaloncukor
Nagyon belejöttem a gyártásba, rá-rá járogatunk folyamatosan, annyira finom.”
@bodorka_life Insta fotója: „Páromat idézném: „hmm, ez finomabb, mint a bolti!” Annyit változtattam a recepten, hogy az étcsokiba olvasztás után kevertem egy kis kókusztejet, hogy tejcsokisabb bevonót kapjak. Isteni finom lett!”
Serfel Tímea rumos-diós szaloncukrot készített:
Szafi Reform paleo szaloncukor
@e.keppen01 Instargramon osztotta meg fotóját:
Szafi Reform paleo szaloncukor
Müllerné Takács Vikinél is elkészült:
Szafi Reform paleo-vegán szaloncukor
„Tegnap este szaloncukrot is készítettem. A csokiba mártást még gyakorolnom kell de a lényeg hogy finom és amikor megkérdeztem a férjem hogy milyen azt mondta:”olyan mint a szaloncukor,finom”. Tehát azt hiszem jól sikerült. Csokis-konyakmeggyes, kókuszos
csokis-rumos, diós-fahéjas szilvalekváros” -írta fotójához Horváth-Janovszky Andrea
Szafi Reform gluténmentes házi szaloncukor
Kiss Szilvia fotója:
Szafi Reform gluténmentes házi szaloncukor
Vizler-Bokréta Veronika fotója:
Szafi Reform vegán házi szaloncukor
Hideg Evelin tiramisu ízesítéssel készítette el (tiramisu ízű pudingporral), de készíthető mákosan, diósan, csokisan, kókuszosan, epresen, vaníliásan is, határ a csillagos ég. 🙂
Evelin ezt írta róla: „Én utáltam a szaloncukrot, mert mind olyan mű volt, és nem ehettem…EDDIG! Szafi, neked köszönhetően én sem maradok ki a jóbol ????Ez az igazi ajándék!„
smile hangula
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
a kókuszos szaloncukor meddig áll el?
fagyasztóba tárolva nagyon-nagyon sokáig.
Kedves Szafi,
Jól értem, hogy teljesen készen, csokiba mártva tehetem a fagyasztóba? Köszönöm!
Üdv.
Két kérdésem lenne. Az első, hogy süteményliszt helyett megfelel-e a zabpehelyliszt (mert az van most kéznél), a másik pedig, hogy a csokis íznél csak a pudingpor kell? Nem kell felfőzni, meg semmit, csak belekeverni a port, ugye?
Köszi előre is! 🙂
Süteményliszt helyett nem jó a zabliszt sajnos.
A Szafi fitt pudingport nem kell főzni.
Sziasztok!
Keves a sutemenylisztem-mar rendeltem-es hetvegere igertem e gyerekeimnek a szaloncukor keszitest!! Jaj, kerdesem, hogy lehet-e az edes nyujthato lisztel is elkesziteni? Van meg otthon sos sutoliszt es utifumaghej, es konjak liszt….:(( Koszi,Kata
Szafi! Szerinted a többi pudingoddal is ugyanígy tud működni? Lányomnak szoktam ilyet csinálni nasinak csak úgy, jó lenne epres-vaníliás ízben is kipróbálni. Mit gondolsz?
Én tiramisu /puncs mindegyikkel megcsinàltam. Annyi hogy az még elbîr egy mokkáskanál negyedannyi édesîtőt:)
Nekem a csoki sosem sikerül 🙁 mi a titok!??
Tàbla paleolit csokit veszek de egyszerűen béna vagyok 😀 gőz felett felolvasztom de a siker elmarad. Tudnàtok segíteni??