Zabos-diós keksz |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Recept:
- 25 g aprószemű zabpehely (aprószemű zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 25 g zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 1 ek. natúr joghurt
- 10 g vaníliás fehérje (vaníliás fehérje ITT!)
- 1 S-es tojás
- kevés sütőpor/szódabikarbóna (sütőpor ITT! / szódabikarbóna ITT!)
- kevés édesítő (cukorhelyettesítők ITT!)
- darált dió tetszés szerint
- egész diók díszítésként
Összekevertem a hozzávalókat, kis halmokat tettem a sütőpapírra, a diókat elnegyedeltem és ráhelyeztem a kekszekre.
170 fokon, légkeverésesen kb 8-10 percig kell sütni és kész!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok! A vaníliás fehérjét mivel tudom helyettesíteni?
Szia! Szerintem ugyanannyi mennyiségű zabpehelyliszttel! A fehérjét a liszt mennyiségének valamennyi "kiváltására" szokták használni a sütikbe…, na meg persze nyilván a plusz fehérjetartalom csak jó!