Paleo lekváros bukta |
(A tojásmentes, vegán nyújtható alaptészta és hamis túrókrém receptet a bejegyzés végén találjátok!)
- 125 g Szafi Reform Kelt tészta helyettesítő nyújtható ÉDES liszt /magliszt-mentes/ (nyújtható édes lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Reform meleg kókuszolaj (kókuszolaj ITT!) – a tojás méretétől függően lehet, hogy igényel még egy keveset, ha a papírhoz ragadna, akkor adjunk még hozzá pár grammot, hogy jól kezelhető legyen a tészta!
- 2 tojásfehérje (M-es)
- 75 g forró víz
Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Fontos megjegyzés: M-es és M-es tojás közt is van eltérés, ezért ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább! Illetve kenőkéssel nyúljon a tészta alá és úgy tekerje, formázza. 🙂
- 125 g Totu (tojás túró, ToTu ITT!)
- 0,5 dl kókusztej (ha valaki túróval készítené, az hagyja ki a kókusztejet!)
- 2 g Szafi Reform konjac liszt (konjak liszt ITT!)
- 2 tk. negyedannyi cukorhelyettesítő (cukorhelyettesítő ITT!)
- 1/2 tk. citromhéj (citromhéj ITT!)
- 1/2 tk. vanília őrlemény/aroma (vaníliaőrlemény ITT! / vanília aroma ITT!)
- 150 kalória
- 4 g fehérje
- 9 g szénhidrát
- 11 g zsír
Paleo lekváros bukta |
Vegán (tojásmentes) verzióban így készíthető el az alaptészta: RECEPT ITT!
Paleo bukta |
Paleo „túrós” batyu |
Paleo lekváros bukta |
Nagy Orsolya is küldött be a „buktáiról” képet.
„A fenti recept alapján készült. Lekvárba mártogatóst szerettem volna készíteni, így batyu és bukta helyett levelek készültek. Az egyikbe diós lekváros töltelek került, míg a másikba sima cukormentes sárgabaracklekvár.”
Lekvárba mártogatós paleo levelek |
@pinteralexa töltötte fel ezt a képet az Instagramjára, ő készítette reggelire a paleo buktát házi, hozzáadott cukormentes eperlekvárral töltve.
Paleo bukta házi, hozzáaodtt cukormentes lekvárral töltve |
„Szafi Reform szilvás párna. Ezúttal aszalt szilvával töltve, ami mennyeien krémessé olvadt a belsejében.”
„Eddig a legjobb péksüti, epres túrós batyu tízóraira.”-írta Katona Lilla.
„Ennek a Szafi Reform (új nevén: Szafi Reform) túrós batyunak nem csak az illata volt isteni finom, de a tésztája és a töltelék és minden.”- írta Klau, aki ezeket a csodaszép túrós buktákat készítette.
Kovácsné Deák Betty is felkészülten indul útra:
„Irány az Őrség! Túlélőkészletünk:
Zsemle: RECEPT ITT!
Túrós batyu, szilvalekváros bukta.
Sajtos-túrós rudak: RECEPT ITT!”
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes túrós batyu Gorgyán Zoétól:
Kozupné Tóth Bianka sütötte a fenti recept alapján: „Pihe-puha Szafis bejgli. Én a tetejét folyékony édesítő és sáfrányos szeklice keverékkel kentem be.” Töltelék RECEPT ITT!
„Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, a végeredmény pedig isteni finom!”- írta Palotai Patrícia Ibolya. A tölteléket pedig ilyen egyszerűen készítette el hozzá: „Pihentetés után vaníliapudingot és eritrittel elkevert darált diót tettem a tésztára.”
„Életem első túrós batyuja. Hihetetlen, milyen egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon finom és laktató” -írta fotójához Baranyi Barbara.
„Melyik nőnek nincsen sok táskája? Na ugye! De, ha mégis kevés van, süssél párat! Mondjuk Szafi Reform túrós táskát. Elhiszitek, hogy az se érdekel, hogy szétnyílt a zipzár?”- írta Csikos Gabi.
Mikéné Hauwasser Éva guszta lekváros buktái:
Szafi Reform gluténmentes lekváros bukta
Farkas Szilvi szilva és baracklekváros leveleket sütött:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Már többször elkészítttem a tésztát a receptben szereplő mennyiségek és insrukciók alapján, azonban nekem így is törik a tészta nyújtásnál, nem tudok belőle szép buktát formázni. Tudnal nekem tanácsot adni, mitől lehet ez? Egyébként az íze isteni. ��
Köszönöm, Anna
Anna szerintem hideg alapanyagokkal dolgoztál (tojás), ill. nem volt elég folyékony a kókuszolajad (annak is melegnek kell lennie), ha még úgy is törne, akkor adj hozzá még pár csepp (meleg kókuszolajat)
Kakaos csiga is készitheto belole? 🙂
Igen, lehet. 🙂
Kedves Szafi!
Miért csak hidegen fogyasztható?
Köszi.
Azért fontos megvárni, míg kihűl, mert melegen olyan, mintha még nyers maradt volna. A forró párát az útifű fogja felszívni, így akkor lesz tökéletes állagú ha már kihűlt. 🙂