Tojásmentes paleo zsemle |
✔ Gluténmentes
✔ Tejmentes
✔ Tojásmentes
✔ Szójamentes
✔ Élesztőmentes
✔ Csökkentett zsírtartalmú változatban is
✔ Paleo zsemle
✔ Gluténmentes vegán zsemle
KÉSZÍTÉSE:
Light paleo – vegán zsemle recept (2 kis zsemléhez, vagy 1 nagyméretű zsemléhez)
Nem száraz, és nem is levegős a zsemle, ne arra számítsatok!
Hozzávalók:
- 70 g Szafi Reform Kelt tészta helyettesítő Nyújtható Sós liszt (ITT kapható!)
- 40 g főtt cukkini (vagy sült/főtt sütőtök)
- 24 g szoba hőmérsékletű cocomas (Cocomas ITT!)
- 40 g meleg víz
- egy csipet fokhagymapor nagyon jót tesz neki 🙂 Szafi Reform 100% fokhagyma őrlemény ITT!
Elkészítés:
Sütési idő:
Előmelegített sütőben légkeveréses funkción 175 fokon, 40 perc (két kis zsemle esetén 35 perc is elég lehet)
Fontos megjegyzés: Rácson hagyjuk, hogy teljesen hűljön ki a zsemle és csak azután vágjuk ketté. Langyosan tilos felvágni!!! -> Magyarázat: A lisztkeverékben lévő útifűmaghéjlisztnek van egy olyan tulajdonsága, hogy a forró késztermékből még szív fel nedvességet. Ezért ha forrón, vagy langyosan vágjuk fel teljesen olyan lesz, mintha még nyers maradt volna, pedig nem nyers (!!!), csak még az útifűmaghéj „teszi a dolgát”. 🙂 Ha kihűlt akkor lesz tökéletes állagú! Ez az összes nyújtható lisztkeverékes süteményre/tésztára/pékárura általános szabály!!!
Ha kihűlés után nem esszük meg rögtön akkor zacskóba tárolva sokáig puha marad. 🙂
Beltartalmai értéke 1 zsemlének (cukkinivel):
- 142,6 kalória
- 5,5 g fehérje
- 15,6 g szénhidrát
- 6,1 g zsír
Tojásmentes paleo zsemle tonhallal |
Hozzávalók (2 mini zsemléhez):
- 60 g Szafi Reform Kelt tészta helyettesítő Nyújtató SÓS liszt
- 25 g Szafi Reform kókuszolaj
- 50 g víz
- 192 kalória
- 4,5g fehérje
- 12,9 g szénhidrát
- 13,9 g zsír
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
A nem cukkinis verziót csináltam, de nekem ugyanakkora lett a kész zsemle, mint ahogy beraktam sülni. Pontosan mèrtem mindent. Van ötleted? Nem légkeveréses a sütőm, hagyományos gázsütő…
Ezt a fajta zsemlét légkeveréses funkción kell sütni, csak úgy lesz jó.
Szia!
A cukkínis zsemle hány napig áll el? 🙂
3-4 nap
Szia Szafi!
Megszeretném kérdezni, szükséges-e az útifűmaghéjlist ha van sima útifűmaghéjam? Nyilván az por állagú, az a különbség, de a pékáruk ugyanolyan jó állagúak lehetnek belőle?
Köszi a választ!
Szerintem sokkal jobb útifűmaghéjliszttel 🙂