Halászlé |
smile hangulatjel
RECEPT
Hozzávalók:
Az alapléhez:
- 500 g ponty (aprólék)
- 5 közepes fej vöröshagyma
- 1 db paprika, 2 paradicsom
- só, bors, chili, pirospaprika,
egyéb ízesítés - kb. 1 l víz
A befejezéshez
- kb. 0.5 l víz
- kb. 500 g halfilé – ponty
Elkészítés:
A hagymát üvegesre dinszteljük.
A megtisztított és besózott kisebb hal darabokat, aprólékot, felaprított paradicsomot és paprikát a hagymához adjuk, majd felöntjük vízzel. Addig főzzük míg szét nem fő a hal (kb. 40 perc). Mikor megfőtt a hal, levesszük a tűzről és
lepasszírozzuk egy leves szűrőn, majd visszaöntjük a lábosba.
Ezután adunk még hozzá vizet és beletesszük a befejezéshez szánt egész haldarabokat, esetleg belsőségeket (pl. májat), sózzuk és ízesítjük (kimivel szereti: bors, pirospaprika, pirosarany (nem paleo), chili kóstolgatni kell). Forrás után kb. 2 perccel már le kell venni a tűzről, hogy ne főjön szét a hal.
Jó étvágyat!
A megtisztított és besózott kisebb hal darabokat, aprólékot, felaprított paradicsomot és paprikát a hagymához adjuk, majd felöntjük vízzel. Addig főzzük míg szét nem fő a hal (kb. 40 perc). Mikor megfőtt a hal, levesszük a tűzről és
lepasszírozzuk egy leves szűrőn, majd visszaöntjük a lábosba.
Ezután adunk még hozzá vizet és beletesszük a befejezéshez szánt egész haldarabokat, esetleg belsőségeket (pl. májat), sózzuk és ízesítjük (kimivel szereti: bors, pirospaprika, pirosarany (nem paleo), chili kóstolgatni kell). Forrás után kb. 2 perccel már le kell venni a tűzről, hogy ne főjön szét a hal.
Jó étvágyat!
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária elkészítette, és minimális szénhidrátot tartalmazó paleo kenyérrel fogyasztotta:
–>Minimális szénhidráttartalmú kenyeret így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!