Paleo, AIP, tojásmentes, vegán zsemle (szénhidrát-csökkentett, gluténmentes recept)

 

Tojásmentes, paleo zsemle
Tojásmentes, szénhidrátcsökkentett, paleo zsemle recept
Íme a tojásmentes, maglisztmentes és kókuszlisztmentes paleo vegán zsemle recept.
A blogon van már fent egy paleo tojásmentes zsemle (recept ITT!) nekem az sokkal jobban ízlik, de abban van egy kis szezámliszt (amire van, aki érzékeny).
Hozzávalók (2 db zsemléhez):

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük ki, majd adjuk hozzá a folyékony összetevőket is és gyúrjuk össze őket.
Ezután formázzunk belőle 2 lapos zsemlét (sütés közben meg fog emelkedni).
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig süssük (alsó-felső sütési funkción).
Sütés után kemény a külseje, de pár perc alatt megpuhul.

!!!! Csak akkor vágjátok fel, ha már kihűlt, és miután ketté vágtátok pár percig hagyjátok úgy, hogy teljesen kiszáradjon!!!!!

Másnapra szerintem sokkal finomabb! 🙂

Én este szoktam megsütni és reggel fogyasztom!

Update (Ti készítettétek):
 Lily Walter szerint ez a tökéletes tojásmentes, paleo zsemle:
smile hangulatj
Tojámentes paleo zsemle
✔Gluténmentes ✔Tejmentes ✔Tojásmentes ✔Szójamentes ✔Élesztőmentes ✔Paleo ✔Vegán

Hozzávalók:

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük ki, majd adjuk hozzá a folyékony összetevőket is és gyúrjuk össze őket.

Ezután formázzunk belőle 2 lapos zsemlét (sütés közben meg fog emelkedni).

Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig süssük (alsó-felső sütési funkción).
Sütés után kemény a külseje, de pár perc alatt megpuhul.

!!!! Csak akkor vágjátok fel, ha már kihűlt, és miután ketté vágtátok pár percig hagyjátok úgy, hogy teljesen kiszáradjon!!!!!”

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

4 hozzászólás

  1. Szia,a gesztenyelisztet ki lehet vmivel váltani? köszönöm

  2. Nagyon finom! Még ez hasonlít leginkább a régi kenyérre 🙂

  3. Nagyon finom! Én szezámmagliszttel készítettem 🙂 Könnyű, lyukacsos a belseje, szuper tészta! Köszönöm a receptet!

  4. Szilágyi Eszter kedd, január 9, 2018

    Sziasztok!
    Én ma elkészítettem tápióka keményítő helyett kókuszliszttel és egy picivel több szódabikarbónával. nagyon jó lett, de a kókuszliszt miatt inkább lekváros feltéttel ajánlom, jobban passzol az ízvilághoz! ;)Az eredeti receptnél nekem valahogy olyan ragacsos-mégis üres lett a belseje, így viszont nem 🙂

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…