Sós paleo, húsvéti fonott kalács (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, szénhidrát-csökkentett recept)

Gluténmentes, sós húsvéti kalács sonkához, főtt tojáshoz

(tejmentes, élesztőmentes, gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, paleo recept)
Paleo sós húsvéti kalács
Paleo sós Szafi Fitt fonott kalács koszorú
Hozzávalók (487 grammos kalácshoz):

Elkészítés:

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe, gyúrjuk össze, végül 5 percig pihentessük.
Ezután a tésztát osszuk 2 azonos súlyú darabra és egyenként sodorjunk belőle 68 cm-es rudakat, amiket lazán tekerjünk össze és formázzuk koszorú alakúra.
A tekerések közé tegyünk főtt tojásokat, majd kenjük le a tésztát tojássárgával és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük készre.

Sütés:

Előmelegített, 175 fokos, légkeveréses sütőben, 50 perc. 

Tápérték / 100 g (tojás nélkül): 

  • 74 kcal
  • 6,3 g fehérje
  • 3,8 g zsír
  • 3,5 g ch 

Ára 100 g -onként (tojás nélkül): 161 Ft

Természetes színezőanyagnak használhatunk: céklalét, kurkumát, matchaport (ezekben főzzük meg a tojást).

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…