NYERS-VEGÁN, paleo gesztenyejégkrém süti |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Gluténmentes, tejmentes, olajos magvakat nem tartalmazó, hozzáadott cukortól mentes NYERS VEGÁN gesztenyejégkrém süti
A sütemény alapja a zsírszegény, bounty ízű golyó: recept ITT!
Hozzávalók:
- 100 g mazsola (mazsola ITT!) + 50 g aszalt datolya (datolya ITT!)
- víz
- 8 g holland kakaópor (holland kakaópor ITT!)
- 45 g Szafi Reform zsírtalanított kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
Elkészítés:
Így hagyjuk ázni minimum 4 órát.
Az áztatás után turmixoljuk sűrű krémmé az áztató vízzel együtt.
Ezután keverjük hozzá a kakaóport és a kókuszlisztet. (A turmixolt datolyás-mazsolás kakaó krémből pár evőkanállal hagyjunk a krémhez, mielőtt a kókuszlisztet hozzáadnánk.)
Pihentessük 5 percig a masszát, majd kapcsos tortaformába lapítjuk. 15-18 cm-es tortaformához elegendő ez a mennyiség.
A krém pedig így készült, egyszerűen összeturmixolva:
- 4 banán
- 1 csomag natúr gesztenyemassza
- pár kanál a fenti mézédes kakaós krémből
Mivel nincs kisméretű tepsim, és ezt egyébként sem kell sütni, így egy közepes méretű ételtároló dobozt kibéleltem zsírpapírral, ebbe lapítottam bele a bounty ízű tészta alapot, majd ráöntöttem a gesztenyés banán krémet (folyós lett a krém).
6 órára mélyhűtőbe tettem, majd felszeleteltem, karobporral megszórtam, és tálaltam.
Én a fagyasztást választottam sűrítésnek, de természetesen lehet más sűrítő anyagot is használni.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!