PALEO PÁRIZSI BUNDA RECEPT
Paleo párizsi bundás hús sütőben sütve |
Bunda hozzávalói (200 grammos húshoz vagy a lenti cukkinifasírthoz):
- 1 db M-es tojás
- 60 g light kókusztej (vagy ki milyet használ)
- 1 g só (nagy csipet)
- 10 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- csipet szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
A tojást a kókusztejjel egyneművé keverjük, majd beleöntjük a sóval és szódabikarbónával elkavart lisztet, végül csomómentesre keverjük.A fűszerezett húst/zöldséget ebbe a masszába forgassuk meg, majd szilikonos lapon sütőben süssük készre. Sütés előtt fújjuk be a húst olajsprayvel. (ha sütőpapírt használunk akkor azt is, hogy ne ragadjon rá.)
Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción, 180 fokon 45 percig süssük (fél időben fordítsuk meg!).Természetesen forró kókuszolajban is kisüthetjük. 🙂
Párizsi bundás zöldség |
Párizsi bundás medvehagymás cukkinifasírt zöldségekkel
- 1 db kisebb cukkini (reszelve 133 g)
- 60 g Cassava dara (Cassava dara ITT! /aki nem paleozik annak: rizsdara vagy kukorica dara)
- 10 g Szafi Reform bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
- 2 púpos ek. aprított medvehagyma (25 g)
- 1 kk. só (4 g/kóstolni kell)
- 1/2 kk. őrölt bors
- 1 nagyobb tojás (59 g)
Elkészítése:
A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
A massza elég folyós lesz.
Fél óra pihentetés után a fasírtalapot 6 egyforma részre osztjuk.
Bambuszrostliszttel megszórt felületen kb. 1 cm vastagra lapítjuk és pogácsa formát készítünk belőle.
Sütés:
A kókuszolajat közepes hőmérsékletűre felmelegítjük.
Az elkészített fasírtpogácsákat a bundázáshoz készített anyagba mártjuk és rögtön a meleg kókuszolajba tesszük.
Mindkét oldalát 5-5 percig, vagy addig kell sütni, míg aranybarna színt kap.
A 6 db pogácsa egyszerre süthető.
Tetszőleges, diéta szerinti körettel tálaljuk.
Indiai pikáns csirke falatok, petrezselymes rizzsel |
Hozzávalók (200 grammos húshoz):
- 1 db M-es tojás
- 60 g tej
- 1 g só (nagy csipet)
- 10 g Szafi Reform CH csökkentett terémkekhez rostkeverék (Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék ITT!)
- csipet szódabikarbóna
- 200 g csíkokra vágott csirkemell 1 tk. Szafi Reform Curry madras (Szafi Reform curry madras ITT!) fűszerkeverékkel bedörzsölve
- olaj spray (olaj spray ITT!)
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felvágjuk, fűszerezzük.
A tojást a tejjel egyneművé keverjük, majd beleöntjük a sóval és szódabikarbónával elkavart lisztet, végül csomómentesre keverjük.
A fűszerezett húst ebbe a masszába forgassuk meg, majd szilikonos lapon sütőben süssük készre.
PETREZSELYMES KARFIOLRIZS
Hozzávalók:
- 200 g karfiol
- 1 szál petrezselyem
- 1 csipet só
- 1 tk. kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Turmixgépben aprítsuk fel a karfiolt és a petrezselymet, majd sózzuk és forró kókuszzsíron pirítsuk meg. Kevergetés mellett 15-20 perc alatt elkészül.
Tóth Andinak ilyen lett a light paleo bundás hús és a zellerpüré. Neki is nagyon ízlett.
Light paleo bundás hús és a zellerpüré |
Szafi Reform bundás hús tabuléval |
Paleo párizsi bundás hús @bdiana1984 Instagramjáról:
Paleo párizsi bundás hús |
Edina #szafifitt #gluténmentes, #paleo ebédje az Instagramról::):
Párizsi bundás csirkemell édesburgonyával és uborkasalátával |
Edina Prohászka is elkészítette a Szafi Reform, gluténmentes, paleo bundás húst, édesburgonyával, és paradicsommal fogyasztotta:
Paleo bundás hús zöldségekkel |
Kovács Mónika készítette a napokban:
„Rántott hús extra diétás párizsi bundában -brokkoli, karfiol és répa pürével
Egyszerűen imádtam.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!