Savanyú káposztán sült kacsamell (paleo) |
Paleo ebéd ötlet: Savanyú káposztán sült kacsamell
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 3 db (fél) kacsamell
- 70 dkg savanyú káposzta
- 1 kk. édesköménymag /vagy őrölt/
- 1 kk. mustármag
- 1/2 kk. bors
Elkészítés:
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát bő vízben átöblítjük és alaposan belekavarjuk a fűszereket.
Egy sütőálló, fedeles edény aljába rakjuk a káposztát, a tetejére helyezzük a kacsamelleket és lefedjük az edényt.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső programon 50 percig sütjük, majd levesszük a fedelet az edényről, és addig pirítjuk, míg a kacsamell bőre ropogós nem lesz. Ezt lehet grillezős programon is, úgy kb. 10 perc.
Tápértékei adagonként:
- 314, 4 kcal
- 38,5 g fehérje
- 12 g zsír
- 11,6 g ch
-> Zsírtartalma miatt, személyes tapasztalatomra alapozva ehhez az ebédhez ezt a paleo kenyeret ajánlom
(csökkentett szénhidráttartalmú, élelmi rostban gazdag, nem tartalmaz magliszteket): light paleo kenyér recept ITT!
@fitthopihe elkészítette a savanyú káposztán sült kacsamellet (paleo), neki ilyen lett:
Savanyú káposztán sült kacsamell |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!