VEGÁN Quiona-s növényi „Sushi” recept
✔Gluténmentes ✔Tejmentes ✔Tojásmentes ✔Húsmentes ✔Zsírszegény
Hozzávalók (1 adaghoz- 1 rúdhoz):
- 50 g quiona (160 g vízben megfőzve) (quinoa ITT!)
- 1/2 kk. só (Himalaya só ITT!)
- 2 tk. Szafi Reform sütőliszt (10 g) (paleo sütőliszt ITT!)
- 3 vékony szelet cukkini (43 g)
- 3 vékony szelet sárgarépa (11 g)
- 1/4 avokádó (19 g)
- bio citromlé ízlés szerint (bio citromlé ITT!)
- 1 db Nori lap (Nori sushi algalap ITT!)
Elkészítés:
A quionát a sós vízben 12 perc alatt megfőzzük, majd még forrón belekeverjük a sütőlisztet, hogy összeálljon, mint a sushi rizs.
Ezután fedővel takarjuk le, és várjuk meg, hogy kihűljön.
A nori lapra nedves kanállal, egyenletesen oszlassuk el a quionás keveréket, rakjuk rá a zöldségeket és tekerjük fel.
Fogyasztás előtt csöpögtessünk rá citromlevet.
Tápértékei 100 grammonként:
- 90 kcal
- 3,3 g fehérje
- 2,2 g zsír
- 14 g ch
Update (Ti Készítettétek):
@bachjoobarbara tesztelte, neki ilyen lett:
@kredli hallal készítette el, és ezt a képet posztolta róla az Instagramon:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!