Datolyaszilvás paleo tekercs |
Datolyaszilvás paleo tekercs recept (gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes)
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 40 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (zsírszegény kakaópor ITT!)
- csipet só (Himalaya só ITT!)
- 6 db tojás
- 30 g Szafi Reform vaníliás eritrit (vaníliás eritrit ITT!)
- 10 g Szafi Reform 1/4 édesítő (Szafi Reform édesítő ITT!)
- 10 g kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
A kakaóport keverjük össze a liszttel.
A tojásokat az édesítőkkel és a sóval dolgozzuk el jó habosra robotgéppel, majd kanalanként adagolva (kis fokozaton jártassuk közben a robotgépet) adjuk hozzá a kakaóporos lisztet.
Egyenletesen simítsuk el a masszát sütőpapírral bélelt 37*24 cm-es tepsibe.
Sütés:
Előmelegített 170 fokos sütőben (alsó-felső funkción) 20 perc. Figyelni kell közben, lehet más fajta sütőben rövidülhet vagy hosszabb lehet a sütési idő. Amikor a teteje már szilárd, akkor jó.
Amikor elkészült, sütőpapírral együtt konyharuhába tekerjük fel, és így hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg hozzávalói és elkészítése:
- 300 g jó érett datolyaszilva kikapart belseje
- 100 g házi kókusztej (kókusztej házilag)
- 1 bio narancs héja
- 1 bio narancs leve (48 g)
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vaníliarúd ITT!)
- 20 g zselatin (zselatin ITT!)
- 30 g Szafi Reform vaníliás eritrit (ízlés szerint mehet bele több is)
A kókusztejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint.
A maradék hozzávalókat turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk, végül hozzáadjuk a felolvasztott zselatint és alaposan eldolgozzuk a géppel.
Várjuk meg, hogy félig megdermedjen és ezután kenjük a piskótára.
A sütemény összeállítása:
A kihűlt tésztát tekerjük ki, húzzuk le a sütőpapírt és egyenletesen oszlassuk el rajta a gyümölcszselét.
Ekkor már félig dermedt a töltelék.
Csak akkor kell feltekerni a végleges formájára, ha a krém már majdnem megdermedt.
Teljes dermedésig hűtőben tároljuk.
Jó sütést, és jó étvágyat!
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte, neki ilyen lett:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!