Paleo, gluténmentes babapiskóta |
Nagyon finom, ropogós, száraz babapiskóta recept, paleo változatban
Nem ázik el még áztatás után sem pl. a tiramisuban.
Akiknek javaslom: ✔Gluténérzékenyek ✔Tejérzékenyek ✔Élesztőre érzékenyek ✔Paleozók
Hozzávalók:
- 20 g Szafi Reform paleo süteményliszt (paleo süteményliszt ITT!)
- 25 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- csipet só (Himalaya só ITT!)
- 1/2 bio citrom héja (hogy ne legyen tojásíze)
- 40 g eritrit (nem lesz nagyon édes, viszont szárít a tésztán, így krémes közegben sem ázik szét) (eritrit ITT!)
- 2 db M-es tojás (115 g)
Elkészítés:
A tojásokat a sóval és az édesítővel habosra verjük.
A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és beleforgatjuk a tojáshabot. Össze fog esni, de sütés közben megemelkedik.
A tésztát tortadíszítő zsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 8 db babapiskótát nyomunk belőle. (Ha menet közben besűrűsödne adjunk hozzá pár evőkanál vizet!)
Ha nem egyenletes, akkor vizes kézzel megigazítjuk.
Sütése:
Előmelegített 175 fokos sütőben alsó-felső programon 18 perc.
Kihűlés után lesz jó száraz.
Tápértékei darabonként:
- 15 kcal
- 1 g fehérje
- 0,7 g zsír
- 1 g ch
Ára darabonként (citromhéj nélkül): 40 Ft
Update (Ti készítettétek):
Sándor Stefánia (@fanney88) megsütötte a babapiskótát, és epres pudingos sütit készített belőle:
„A babapiskótát belemártottam rumos tejbe, tettem rá epret, amit Szafi Reform vaníliás ill. epres pudinggal öntöttem le, majd még egy réteg tejes piskótát tettem rá, a tetejére hab került, és arra pedig eper. Nagyon finom volt, és a babapiskóta ugyanolyan ízű mint a bolti, és nagyon könnyű elkészíteni! Nagyon finom volt! Köszönöm a babapiskóta receptet Szafi Reform!” (forrás: Instagram)
Babapiskótás epres süti |
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Reform paleo babapiskóta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok!
Csak a fehérjéje kell a tojásnak vagy sárája is?
egész tojások kellenek 🙂
Este 9-kor mondtam páromnak, hogy megyek, sütök magamnak babapiskótát holnapra. Néz, hogy ilyenkor? (fél 10-10 körül már fekszek le). Kimentem, pár perc múlva vissza. Néz, hogy most akkor nem sütök? Ja, de, már sül. 20 perc múlva már csengett is a sütő és kész is lett. Az illata mesés citromos. Ma reggel kóstoltam, az ízével is elégedett vagyok. Másnap már nem ropog, nem tudom, hogy frissen ropogott e. De nagyon finom, és nagyon jól fog passzolni különböző krémekhez.
Ezt imádom a receptjeidben, hogy pár perc összedobni. 🙂
Szafi! A tojások sárgáját kell a sóval és az eritrittel kikeverni,nem? mert az van írva hogy tojások,majd utána meg hogy a fehérjét kell bele keverni :
Betti
Egész tojások kellenek, az egész tojások krémes "habját" keverjük bele. 🙂
Szia! Mostanában egyik barátnőm nagyon ajánlja a lisztkeverékeket és isteni dolgokat süt belőlük????..Az lenne a kérdésem, hogy tudnál-e nekem abban segíteni, hogy egy 22 hónapos pici, a Kisfiam ehet-e belőlük (mondjuk pár szem keksz vagy amerikai palacsinta, stb.), mivel szinte mindegyikben benne található az útifűmaghéj liszt. Szeretnék én is velük próbálkozni, de ez az összetevő kicsit elbizonytalanított..Köszönöm szépen előre is :-)-
A Szafi Free lisztkeverékeket nyugodtan eheti ő is, abban nincs sok. 🙂
Szia Szafi!
Ez a recept mukodik csak vilagos piskota liszttel vagy a kenyer es peksutemeny keverekkel?
Koszi, Brigi