Szénhidrátcsökkentett, zablisztes fonott kalács recept (gluténmentesen is elkészíthető, tejmentes, hozzáadott cukormentes)

Gluténmentes, kelesztés nélküli zablisztes fonott kalács recept Julikától

csökkentett szénhidrát-tartalommal

Szénhidrátcsökkentett gluténmentes zabos kalács

Hozzávalók:

A tészta sütés előtti kenéséhez :

  • 5 g tojás sárgája 10 g vízzel elkeverve

Elkészítés:

Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.

Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát 10 percig.

Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra és készítsük elő a kenéshez a tojássárgát.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.

Gyúrjunk mindegyik tésztából kis gombócot, formázzunk belőlük 21 cm-es rudakat és fonjuk őket össze.

(4-es fonatnál 22 cm-es rudakat formázzunk belőle)

Rakjuk a tepsire és kenjük le a tojássárgával.

Ezt ismételjük meg mielőtt berakjuk sülni.

Sütés:

Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó- felső program) 60 perc.

Vegyük ki a tepsiből és rácson hűtsük ki.

A kihűlt kalács súlya: 450 g

Beltartalmi értékei 100 grammban Szafi Fitt negyedannyival:

  • Energia: 153 kcal (rosttal)
  • Fehérje : 8,4 g
  • Zsír : 9,6 g
  • Tényleges szénhidrát (poliol – azaz eritrit- nélkül): 4,4 g

Az eritrittel készült kalács kihűlés utáni súlya: 487 g

Beltartalmi értékei Szafi Fitt eritrittel 100 grammban:

  • Energia: 131 kcal (rosttal)
  • Fehérje: 7,7 g
  • Zsír: 7,8 g
  • Tényleges szénhidrát (poliol nélkül): 3,9 g

 

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…