Töltött, paleo sós kalács |
Töltött #szafifitt sós kalács Julika módra
✔ !CSAK 120 gramm liszt kell egy nagy kalácshoz!
Akiknek javaslom: ✔Gluténérzékenyek ✔Tejérzékenyek ✔Élesztőre érzékenyek ✔Paleozók
Recept (710 grammos kalácshoz):
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 110 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
- 2 g himalája só (Himalaya só ITT!)
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform édesítő ITT!)
- 4 g szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- 2 db M-es tojás
- 4 db M-es tojásfehérje
- 20 g kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 140 g víz
Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk.
Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát.
Töltelék hozzávalói és elkészítése:
- 100 g főtt sonka
- 3 tk. reszelt torma
- 4 db főtt tojás
- 1 db tojás sárgája
A tormát lereszeljük és elkavarunk benne 1 db tojás sárgáját.
A főtt tojásokat 4 darabora vágjuk.
A sonkát 0,5 cm-esre felcsíkozzuk.
Összeállítás:
A tésztát bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy 29*10 cm-es lapot nyújtunk. A közepét megkenjük a
tojássárgás tormával, egy sorban rárakjuk a sonkadarabokat, végül a
negyedbe vágott tojást.
Ezután egymásra hajtjuk a tésztaszéleket és összenyomkodjuk.
Miután mindhárom tésztát megtöltöttük, hármas fonással összefonjuk,
tojással lekenjük a tetejét és sütőpapírral belet tepsibe rakjuk.
Sütés:
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 55 perc.
Az egész kalács tésztájának tápértéke, töltelék nélkül:
- 462,2 kcal
- 30 g fehérje
- 36 g zsír
- 5 g ch
Paleo, húsvéti, töltött, fonott kalács |
Paleo töltött, fonott kalács |
Szabóné Marika is megsütötte a kalácsot: „Én is elkészítettem a húsvéti sós fonott kalácsot. Nagy sikere volt!”
Paleo töltött fonott kalács |
Timi is tesztelte, neki ilyen lett:
Nagy Dóra is elkészítette, neki ilyen lett:
Árvai Brigitta a fenti recept alapján szénhidrátcsökkentett sonkás croissant-ot készített. Pontos RECEPT ITT!
Murányi Szilvia sütötte: „Isteni finom, majdnem hogy abbahagyhatatlan, legalábbis számomra mivel imádom ezt az ízkombinációt, na meg a puha kalács is rá tesz a lapátra. Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes. Szerintem ennél több nem is kell!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!