Cassava lisztes piskóta tekercssmile hangulatjel |
Hozzávalók:
- 130 g Szafi Reform cassava liszt, azaz manióka liszt (Szafi Reform cassava liszt ITT!)
- 25 g Szafi Reform negyedannyi édesíő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 10 g Szafi Reform vaniliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform rózsaszín himalája só (himalája só ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- 1 tk almaecet vagy bio citromlé (bio almaecet ITT! vagy bio citromlé ITT)
- 6 db M-es méretű tojás
- 20 g kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- házi, hozzáadott cukortól mentes eperlekvár, tölteléknek (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Elkészítés:
Keverjük a lisztbe a szódabikarbónát.
A tojásokat verjük kemény habbá az édesítőkkel, sóval és citromlével, öntsük bele a kókuszolajat, majd kanalanként adjuk hozzá a lisztet úgy, hogy a hab ne törjön össze és keverjük csomómentesre.
Ezután egyenletesen simítsuk el a masszát egy 38*25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe.
Sütése:
Előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 20 (tűpróba) percig süssük.
Ha kivettük a sütőből, húzzuk le róla sütőpapírt és tekerjük konyharuhába.
Így hűtsük ki, majd töltsük meg és vágjuk 12 szeletre!
Tápértékei a lekvár nélkül, szeletenként:
- 88,5 kcal
- 3,9 g fehérje
- 4,2 g zsír
- 7,8 g ch
Update (Ti Készítettétek):
Nagy Magdolna cseresznyés piskótája:
Cassava lisztes cseresznyés piskóta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!